De legendarische bazaars van Teheran, Iran

QQuirijn 24 augustus 2023 07:07

Stel je voor: je wandelt door smalle, kronkelende straatjes, omringd door een zee van kleuren, geluiden en geuren. Je bevindt je in het kloppende hart van Teheran, de hoofdstad van Iran, in een van de vele legendarische bazaars. Of je nu op zoek bent naar exotische kruiden, handgemaakte tapijten of glinsterende juwelen, de bazaars van Teheran hebben het allemaal.

De beste bazaars in Teheran

Teheran is een stad met een rijk verleden en een bruisend heden. Dit komt tot uiting in de vele bazaars. Hier zijn enkele van de beste die je niet mag missen:

  1. De Grote Bazaar: De Grote Bazaar van Teheran is een van de oudste en grootste bazaars in de wereld. Het is een doolhof van kleine winkeltjes en kraampjes die alles verkopen, van Perzische tapijten tot gouden sieraden en exotische kruiden.

  2. Tajrish Bazaar: Gelegen in het noorden van Teheran, biedt deze bazaar een unieke mix van oud en nieuw. Je vindt er traditionele producten, maar ook moderne waren zoals elektronica.

  3. Panzdah-e-Khordad Bazaar: Deze bazaar staat bekend om zijn brede scala aan kleding, van traditionele Iraanse kleding tot de nieuwste mode.

Winkelen in Iran

Winkelen in een bazaar in Teheran is een unieke ervaring. Hieronder enkele tips om het meeste uit je bezoek te halen:

  • Afdingen: In Iran is het heel normaal om te onderhandelen over de prijs. Wees niet verlegen, maar blijf altijd respectvol.

  • Probeer de lokale delicatessen: De bazaars zijn niet alleen voor het winkelen, maar ook een geweldige plek om het lokale eten te proeven.

  • Respecteer de cultuur: Hou er rekening mee dat Iran een islamitisch land is. Het is belangrijk om je respectvol te kleden en de lokale gebruiken te volgen.

Wat te kopen in Teheran

Product Beschrijving
Perzische tapijten Handgemaakt en beschouwd als het beste ter wereld
Saffraan Het duurste kruid ter wereld, lokaal geproduceerd
Handgemaakte keramiek Unieke ontwerpen, perfect als souvenir

De bazaars van Teheran zijn een must-visit voor elke reiziger naar Iran. Ze bieden een unieke ervaring en een kans om de rijke cultuur en tradities van het land te ervaren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.