De historische schatten van Malta's hoofdstad Valletta

MMirte 24 februari 2024 07:06

Malta's hoofdstad, Valletta, is een ware schatkamer van historische plaatsen. De stad is een levend bewijs van Malta's rijke geschiedenis, van de prehistorie tot de moderne tijd. Deze compacte stad is een paradijs voor cultuurliefhebbers en geschiedenisfanaten. Laten we enkele van de belangrijkste historische schatten van Valletta ontdekken.

Historische plaatsen in Valletta

Hier zijn enkele van de meest historische plaatsen en bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Valletta:

  1. St. John's Co-Cathedraal: Een van de mooiste kerken in Valletta, met prachtige barokke architectuur en het beroemde schilderij 'De onthoofding van Johannes de Doper' van Caravaggio.
  2. Fort St. Elmo: Dit 16e-eeuwse fort speelde een cruciale rol in de Grote Beleg van Malta in 1565.
  3. Grand Master's Palace: Het paleis van de Grootmeester is tegenwoordig het kantoor van de president van Malta, maar het is ook een museum met een uitgebreide wapencollectie.
  4. Casa Rocca Piccola: Een 16e-eeuws paleis dat nu een openbaar museum is, dat een uniek inzicht biedt in het leven van de Maltese adel door de eeuwen heen.

Wandeltours in Valletta

Er is geen betere manier om de schoonheid en geschiedenis van Valletta te ontdekken dan door middel van een wandeltour. Er zijn verschillende organisaties die begeleide wandeltours aanbieden, waarbij je de kans krijgt om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien en meer te leren over de geschiedenis van de stad.

Beste tijd om Valletta te bezoeken

De beste tijd om Valletta en Malta te bezoeken is in het voorjaar (april tot juni) en het najaar (september tot november), wanneer het weer mild is en de toeristische drukte minder is. In de zomer kan het erg heet worden, terwijl de wintermaanden soms regenachtig zijn.

Reizen naar Malta

Malta is gemakkelijk te bereiken vanuit de meeste Europese steden via een directe vlucht naar de internationale luchthaven van Malta. Vanaf daar is het maar een korte rit naar Valletta. Er zijn ook veerdiensten beschikbaar vanuit Sicilië en andere nabijgelegen eilanden.

In conclusie, Valletta is een stad die geschiedenisliefhebbers niet mogen missen. Met zijn rijke historie, prachtige architectuur en een scala aan bezienswaardigheden, is het een must-visit op je reis naar Malta.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.