De historische route van de Inca's: de weg naar Machu Picchu

JJorine 26 augustus 2023 15:11

De historische route van de Inca's naar Machu Picchu is een ervaring die je nooit zal vergeten. Het pad, aangelegd door de Inca's, is een prachtige getuigenis van de hoogstaande architectuur en de vooruitstrevende technieken van de Inca beschaving.

De Inca Route

De Inca route, ook wel de Inca trail genoemd, is een pad van ongeveer 43 kilometer dat leidt naar de oude stad Machu Picchu. Het pad is op sommige plaatsen meer dan 500 jaar oud en is aangelegd door de Inca's om de heilige stad te bereiken. Het pad neemt je mee door adembenemende landschappen, langs indrukwekkende Inca ruïnes en geeft je een unieke inkijk in de Inca beschaving.

Machu Picchu bezoeken

Bezoeken aan Machu Picchu zijn strikt gereguleerd om het delicate ecosysteem en de historische ruïnes te beschermen. Er zijn dagelijks beperkte toegangsbewijzen beschikbaar en het is aan te raden om deze ruim van tevoren te reserveren, vooral tijdens het hoogseizoen. Het is ook belangrijk om te weten dat je een officiële gids nodig hebt om Machu Picchu te bezoeken.

Beste tijd om te bezoeken Mei tot september
Openingstijden 6:00 - 17:30
Ticketprijs 152 Sol (~ 38 EUR)

De Inca beschaving

De Inca's waren een machtige beschaving die bloeide in de Andes van Zuid-Amerika van de 13e tot de 16e eeuw. Ze waren bekend om hun geavanceerde architectuur, landbouwtechnieken en indrukwekkende steden zoals Machu Picchu. De Inca's waren ook meesters in wegenbouw en hadden een uitgebreid netwerk van paden die hun rijk verbonden.

Wandelen in Peru

Peru is een paradijs voor wandelaars en de Inca trail naar Machu Picchu is een van de meest populaire trektochten in het land. De trail biedt een mix van natuurlijke schoonheid, geschiedenis en avontuur. Het is belangrijk om goed voorbereid te zijn en de nodige vergunningen te hebben, aangezien er strikte regels zijn voor het wandelen op de Inca trail.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.