De charme van oude boekwinkels in Parijs, Frankrijk

MMirte 2 september 2023 19:26

Parijs, de stad van liefde, licht en natuurlijk literatuur. De stad straalt een unieke charme uit die nauw verweven is met zijn rijke literaire geschiedenis. En deze charme wordt het meest tastbaar in de kronkelende straatjes en stokoude boekwinkels van de stad. Dus als je een boekenworm bent op reis in Parijs, dan zijn deze boekwinkels een must-visit. Hier is een gids om de charme van oude boekwinkels in Parijs te ontdekken.

Shakespeare and Company

Bij de naam 'Shakespeare and Company' denken de meeste mensen onmiddellijk aan Parijs. Deze iconische boekwinkel, gelegen in het hart van de stad, tegenover de Notre Dame, is een belangrijk onderdeel van de Parijse literaire scène. Het is niet alleen een plaats om boeken te kopen, maar ook een ontmoetingsplaats voor schrijvers en lezers uit de hele wereld. De winkel ademt geschiedenis, cultuur en natuurlijk, literatuur.

Librairie de l'Hotel de Sully

De Librairie de l'Hotel de Sully is een andere oude boekwinkel die je niet mag missen op je reis naar Parijs. Gelegen in het charmante Hotel de Sully, een 17e-eeuws herenhuis in de Marais, is deze winkel gespecialiseerd in kunst- en architectuurboeken. De prachtige omgeving en het uitgebreide aanbod maken het een paradijs voor boekenliefhebbers.

Le Comptoir des Mots

Le Comptoir des Mots, gelegen in het 20e arrondissement van Parijs, is een klein juweeltje. Deze onafhankelijke boekhandel is geliefd bij de lokale bevolking om zijn vriendelijke sfeer en zorgvuldig geselecteerde boeken. Het personeel is altijd bereid om aanbevelingen te doen, wat de leeservaring alleen maar verrijkt.

Boekliefhebbers' Paradijs

Hier is een kleine tabel met meer oude boekwinkels in Parijs die je zeker moet bezoeken.

Boekwinkel Locatie
Librairie Delamain 155 Rue Saint-Honoré, 75001 Paris
Librairie Galignani 224 Rue de Rivoli, 75001 Paris
Abbey Bookshop 29 Rue de la Parcheminerie, 75005 Paris
Librairie Jousseaume Galerie Vivienne, 75002 Paris

Het bezoeken van deze boekwinkels is niet alleen een manier om nieuwe boeken te ontdekken, maar ook om de stad Parijs en zijn rijke literaire geschiedenis te ervaren. Dus pak je leesbril en duik in de charme van de oude boekwinkels van Parijs.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.