De betoverende paleizen en tuinen van Sintra, Portugal

JJorine 5 januari 2024 07:07

Als je een reis naar Portugal plant, is een bezoek aan Sintra een must. Bekend om zijn betoverende paleizen en prachtige tuinen, is Sintra een plek die je niet mag missen.

Bezienswaardigheden in Sintra

Sintra, gelegen aan de voet van het Sintra-gebergte, heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Het is de thuisbasis van enkele van de mooiste paleizen en tuinen van Portugal.

Paleizen in Sintra

  1. Pena Paleis: Dit kleurrijke paleis is een mix van verschillende architecturale stijlen en is een van de hoogtepunten van Sintra.

  2. Moorse Kasteel: Gelegen op de top van een heuvel, biedt dit kasteel een adembenemend uitzicht op Sintra en de Atlantische Oceaan.

  3. Quinta da Regaleira: Dit gotische paleis, dat wordt omgeven door een prachtige tuin, is een plek vol mysterie en romantiek.

Tuinen van Sintra

De tuinen van Sintra zijn net zo betoverend als de paleizen.

  • Pena Park: Dit park rondom het Pena Paleis is een prachtig voorbeeld van de romantische landschapsarchitectuur van de 19e eeuw.

  • Monserrate Park: Dit park, dat zich uitstrekt over 30 hectare, is een mix van Engelse en Arabische tuinontwerpen.

  • Quinta da Regaleira-tuinen: Deze tuinen, die vol zijn met mysterieuze symbolen, zijn een waar doolhof van schoonheid en mysterie.

Reizen naar Sintra

Sintra is gemakkelijk te bereiken vanuit Lissabon. Je kunt de trein nemen vanuit Rossio Station in het centrum van Lissabon. De reis duurt ongeveer 40 minuten.

Sintra Portugal Bezoeken

Sintra kan het hele jaar door bezocht worden, maar de beste tijd om te gaan is in het voorjaar of de herfst, wanneer het weer mild is en de menigte kleiner is.

Wat te doen in Sintra

Naast het bezoeken van de paleizen en tuinen, kun je ook genieten van de lokale keuken, wandelen in het Sintra gebergte, of een bezoek brengen aan de nabijgelegen stranden.

Sintra Reistips

  • Plan je bezoek van tevoren.

  • Draag comfortabele schoenen.

  • Neem een fles water en wat snacks mee.

  • Koop je tickets van tevoren om lange rijen te vermijden.

Sintra's Betoverende Tuinen en Paleizen

Sintra is een plek vol magie en schoonheid. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een natuurliefhebber, of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, Sintra heeft iets te bieden voor iedereen. Laat je betoveren door de schoonheid van Sintra's paleizen en tuinen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.