De 6 mooiste turquoise meren ter wereld

MMirte 3 maart 2024 07:06

Ben je gefascineerd door de wonderen van Moeder Natuur? Dan is dit artikel iets voor jou. We hebben de 6 mooiste turquoise meren ter wereld verzameld. Van de verstopte pareltjes tot de bekendste schoonheden, we voeren je mee op een adembenemende reis langs de meest betoverende meren.

Plitvicemeren, Kroatië

Het eerste meer in onze lijst is het Plitvicemeer in Kroatië. Dit UNESCO Werelderfgoed is een systeem van 16 terrasvormige meren, verbonden door watervallen. Het water varieert van smaragdgroen tot diep turquoise, afhankelijk van de mineralen en organismen in het water en de hoek van het zonlicht.

Moraine Lake, Canada

Het Moraine meer in Canada is een van de meest gefotografeerde plekken ter wereld, en met reden. De intens turquoise kleur, die het resultaat is van het licht dat reflecteert op het gletsjerslib, zal je versteld doen staan.

Peyto Lake, Canada

Nog een Canadees juweeltje is het Peyto meer. In de zomer, wanneer het gletsjerwater vol mineralen in het meer stroomt, krijgt het water een felblauwe, bijna fluorescerende kleur.

Lake Pukaki, Nieuw-Zeeland

Het Pukaki meer in Nieuw-Zeeland is een andere must-see. Dankzij de gletsjers die in het meer uitkomen, heeft het water van Lake Pukaki een kenmerkende lichtblauwe kleur.

Five Flower Lake, China

Het Five Flower Lake in China is misschien wel het meest kleurrijke op deze lijst. Het water is kristalhelder en bevat tinten van oranje, geel, blauw en groen.

Bacalar Lake, Mexico

Tot slot, het Bacalar meer in Mexico, ook wel bekend als het 'meer van de zeven kleuren'. Dit meer heeft verschillende tinten blauw en groen, waardoor het een favoriet is onder reizigers.

Er is zoveel natuurlijke schoonheid in de wereld te zien, en turquoise meren zijn slechts een fractie daarvan. Dus zet deze meren op je bucketlist, pak je zwemspullen en camera, en ga op avontuur!

Meer Locatie Bijzonderheid
Plitvicemeren Kroatië Terrasvormig
Moraine Lake Canada Gletsjerslib
Peyto Lake Canada Felblauwe kleur
Lake Pukaki Nieuw-Zeeland Lichtblauwe kleur
Five Flower Lake China Verschillende kleuren
Bacalar Lake Mexico Meer van de zeven kleuren

Meer artikelen