De 6 mooiste fjorden buiten Noorwegen

QQuirijn 7 oktober 2023 07:01

Als je denkt aan fjorden, denk je waarschijnlijk aan Noorwegen. Maar wist je dat er ook prachtige fjorden buiten Noorwegen zijn? In dit artikel nemen we je mee naar de 6 mooiste fjorden wereldwijd die niet in Noorwegen liggen. Van IJsland tot Nieuw-Zeeland, deze fjorden zijn een must voor elke natuurliefhebber en bieden unieke reisbestemmingen.

1. Milford Sound, Nieuw-Zeeland

Milford Sound staat bekend als een van de mooiste fjorden buiten Noorwegen. Het natuurschoon van dit fjord is adembenemend, met hoge bergpieken, diepe wateren en indrukwekkende watervallen.

2. Disko Bay, Groenland

Disko Bay is een ander fjord dat je niet mag missen. Dit fjord in Groenland staat bekend om zijn enorme ijsbergen en het prachtige noorderlicht dat je hier kunt zien.

3. Doubtful Sound, Nieuw-Zeeland

Doubtful Sound is een onbekend fjord in Nieuw-Zeeland, maar zeker niet minder mooi. Dit fjord is rustiger en minder toeristisch dan Milford Sound, maar biedt nog steeds adembenemend natuurschoon.

4. Hornstrandir, IJsland

Hornstrandir is een fjord in het uiterste noorden van IJsland. Hier vind je ruige landschappen, diverse dieren en een ongerepte natuur.

5. Tracy Arm Fjord, Alaska

Tracy Arm Fjord in Alaska is een van de meest bijzondere fjorden buiten Noorwegen. Met zijn blauwe ijsbergen en het omringende regenwoud is dit fjord een unieke bestemming.

6. Kenai Fjords, Alaska

De Kenai Fjords in Alaska zijn eveneens indrukwekkend. Deze fjorden zijn rijk aan wildlife en je hebt hier de kans om walvissen en zeeotters te spotten.

Zoals je ziet zijn er heel wat verrassende fjorden te vinden buiten Noorwegen. Elk van deze fjorden biedt een unieke ervaring en zal ongetwijfeld een indrukwekkende toevoeging zijn aan je reisplannen. Hopelijk heeft dit artikel je geïnspireerd om een van deze prachtige fjorden te bezoeken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.