De 6 mooiste dorpjes in de Franse Provence

JJorine 28 augustus 2023 18:52

Als je aan de Franse Provence denkt, denk je aan lavendelvelden, wijngaarden en natuurlijk charmante dorpjes. Maar welke dorpjes zijn nu de mooiste om te bezoeken tijdens je reis naar de Provence? Dat is precies wat we in dit artikel gaan ontdekken. Hier zijn de 6 mooiste dorpjes in de Franse Provence die je absoluut niet mag missen.

1. Gordes

Gordes wordt vaak genoemd als één van de mooiste dorpjes van heel Frankrijk, niet alleen de Provence. Het ligt op een heuvel en biedt spectaculaire uitzichten over de omgeving. De charmante geplaveide straatjes, de 16e-eeuwse kasteel en de historische huizen maken van Gordes een must-visit.

2. Saint-Paul de Vence

Saint-Paul de Vence is een heuveltop kunstenaars dorp dat bekend staat om zijn moderne en hedendaagse kunst. Het middeleeuwse dorpje heeft schilderachtige straatjes en prachtige uitzichten over de omliggende heuvels.

3. Roussillon

Roussillon staat bekend om zijn opvallende rode kliffen en oker steengroeven. Het dorp is één van de grootste okerleveranciers ter wereld en een wandeling door de kleurrijke straten is een unieke ervaring.

4. Lourmarin

Lourmarin wordt gekenmerkt door zijn renaissance kasteel en is één van de mooiste dorpjes in de Provence. Het staat bekend om zijn charmante straatjes en huizen met blauwe luiken.

5. Moustiers-Sainte-Marie

Moustiers-Sainte-Marie is beroemd om zijn keramiek, met name faience, en is genesteld tussen rotsen in de buurt van de Gorges du Verdon. Het dorp heeft een spectaculair berglandschap en een waterval die door het midden van het dorp stroomt.

6. Les Baux-de-Provence

Les Baux-de-Provence is een versterkt dorpje dat bovenop een rotsplateau ligt. Het biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving en heeft een indrukwekkend kasteel. De dorp is ook bekend om zijn lichtshow in de Carrières de Lumières.

Hier is een handige tabel met alle dorpjes, hun bijzonderheden en de beste tijd om ze te bezoeken:

Dorp Bijzonderheid Beste bezoektijd
Gordes Historische gebouwen, uitzicht Zomer
Saint-Paul de Vence Kunst, middeleeuwse straatjes Lente, Herfst
Roussillon Rode kliffen, oker steengroeven Zomer
Lourmarin Renaissance kasteel, charmante straatjes Lente, Zomer
Moustiers-Sainte-Marie Keramiek, berglandschap Lente, Herfst
Les Baux-de-Provence Versterkt dorp, lichtshow Zomer, Lente

Of je nu op zoek bent naar historische dorpjes, natuurlijke schoonheid of unieke artistieke ervaringen, je vindt het allemaal in deze charmante dorpjes van de Provence.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.