De 5 oudste theehuizen voor een authentieke ervaring

MMirte 23 augustus 2023 14:57

Als je een theeliefhebber bent, zul je ongetwijfeld de unieke sfeer en charme van theehuizen waarderen. Deze plekken, waar theecultuur en geschiedenis samenkomen, bieden een authentieke ervaring die je nergens anders vindt. In dit artikel nemen we je mee op een reis naar de vijf oudste theehuizen ter wereld, waar je kunt genieten van een kopje thee terwijl je wordt ondergedompeld in hun rijke geschiedenis.

1. Hu Xin Ting, China

Gelegen in het midden van een meer in de Yuyuan tuin in Shanghai, is Hu Xin Ting, ook wel bekend als het Theehuis op het Middenmeer. Het is een van de oudste theehuizen in China en dateert uit de Ming-dynastie (1368-1644). Hier kun je genieten van een breed scala aan traditionele Chinese theeën, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht op de tuin.

2. Theehuis in Hama, Syrië

Het theehuis in Hama is een van de oudste theehuizen in Syrië. Het is een klassiek Arabisch huis dat is omgebouwd tot een theehuis, met een grote binnenplaats en fonteinen die zorgen voor een rustige en serene sfeer. Hier kun je genieten van traditionele Arabische thee en de lokale cultuur ervaren.

3. Tsuen Tea, Japan

Tsuen Tea is het oudste theehuis in Japan, dat al meer dan 850 jaar door dezelfde familie wordt gerund. Het is gelegen aan de oevers van de Uji-rivier en staat bekend om zijn matcha-thee. Als je een fan bent van matcha, is dit theehuis een must-visit.

4. Theehuis in St. Petersburg, Rusland

Dit theehuis in St. Petersburg is een van de oudste in Rusland. Het werd in de 19e eeuw gebouwd door een rijke koopman en is sindsdien een populaire plek voor theeliefhebbers. Hier kun je genieten van traditionele Russische thee, geserveerd in prachtig ontworpen samovars.

5. Mariage Frères, Frankrijk

Mariage Frères is een iconisch theehuis in Parijs, dat dateert uit 1854. Het biedt meer dan 600 soorten thee van over de hele wereld en heeft ook een klein museum gewijd aan de geschiedenis van thee. Het is een perfecte plek voor theeliefhebbers om de diversiteit en rijkdom van thee te ontdekken.

Naast hun oudheid hebben deze theehuizen één ding gemeen: ze bieden een authentieke ervaring en een kans om de cultuur en geschiedenis van de theeproductie te leren kennen. Of je nu een fervent theedrinker bent of gewoon op zoek bent naar een unieke ervaring, deze theehuizen zijn zeker een bezoek waard.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.