De 5 mooiste uitzichten langs de Amalfikust

QQuirijn 15 september 2023 16:47

Als je op zoek bent naar een plek die je adem kan wegnemen met zijn natuurlijke schoonheid, dan is de Amalfikust zonder twijfel de plek voor jou. Met zijn steile kliffen, sprankelende zee en pittoreske dorpjes is het een traktatie voor elke reiziger. Hier zijn de vijf mooiste uitzichten die je niet mag missen tijdens je reis naar deze Italiaanse parel.

1. Positano

Positano is een van de meest fotogenieke plekken van de Amalfikust. De kleurrijke huizen die tegen de heuvels zijn gebouwd, vormen een prachtig contrast met de azuurblauwe zee. Je kunt het beste uitzicht krijgen vanaf het pad dat naar de kerk van Santa Maria Assunta leidt.

2. Ravello

Ravello, dat hoog boven de zee ligt, biedt enkele van de beste panorama's van de kust. Vooral de uitzichten vanaf de terrassen van Villa Rufolo en Villa Cimbrone zijn onvergetelijk. Neem de tijd om ook de prachtige tuinen te verkennen.

3. Het Pad van de Goden

Voor de avonturiers is het 'Pad van de Goden' een must. Deze wandeling langs de kliffen biedt adembenemende uitzichten op de zee en de omliggende bergen. Het pad begint in Agerola en eindigt in Nocelle, een klein dorpje boven Positano.

4. Amalfi

Het stadje Amalfi zelf biedt ook indrukwekkende uitzichten. Beklim de trappen van de Duomo voor een prachtig uitzicht op de stad en de haven.

5. Capri

Hoewel technisch gezien niet op de Amalfikust, is een uitstapje naar het eiland Capri zeker de moeite waard. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de kust en de beroemde Faraglioni-rotsen.

Plaatsnaam Activiteit Bijzonderheid
Positano Wandelen, Fotograferen Kleurrijke huizen, Kerk van Santa Maria Assunta
Ravello Tuin bezoeken, Fotograferen Villa Rufolo, Villa Cimbrone
Pad van de Goden Wandelen, Fotograferen Uitzicht op zee en bergen
Amalfi Stad bezoeken, Duomo beklimmen Uitzicht op de stad en de haven
Capri Eiland bezoeken, Boottocht Uitzicht op de kust, Faraglioni-rotsen

Of je nu houdt van wandelen, fotograferen of gewoon genieten van een goed uitzicht, de Amalfikust heeft voor elk wat wils. Dus pak je camera, trek je wandelschoenen aan en bereid je voor op een onvergetelijke reis langs een van de mooiste kusten van de wereld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.