De 5 mooiste meren van Nieuw-Zeeland

MMirte 11 november 2023 07:06

Gek op adembenemende landschappen en glinsterend water? Dan ben je in Nieuw-Zeeland aan het juiste adres. Het land staat bekend om zijn indrukwekkende meren, die je absoluut niet mag missen. Hier vind je de 5 mooiste meren van Nieuw-Zeeland, die je ongetwijfeld op je bucketlist zult willen zetten.

Lake Taupo

Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland, ligt in het hart van het Noordereiland. Het is niet alleen populair vanwege zijn grootte, maar ook vanwege de talloze activiteiten die je er kunt ondernemen. Zo kun je er onder andere vissen, zeilen, jetskiën en kajakken.

Lake Wanaka

Lake Wanaka, gelegen op het Zuidereiland, is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het meer is omgeven door hoge bergtoppen en dikke bossen, waardoor je er een prachtige wandeling kunt maken. Ook kun je er uitstekend zwemmen, kajakken en vissen.

Lake Pukaki

Lake Pukaki staat bekend om zijn ongelooflijke blauwe kleur, die wordt veroorzaakt door het smeltwater van de gletsjers in de omgeving. Het meer ligt in de buurt van Mount Cook, de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, en biedt dus een fantastisch uitzicht.

Lake Tekapo

Lake Tekapo is een van de drie meren in de Mackenzie Basin op het Zuidereiland. Het is vooral bekend om zijn helderblauwe water en de lupinen die in de lente en zomer rondom het meer bloeien. Het is een ideale plek voor een picknick, een wandeling of een boottocht.

Lake Rotoiti

Lake Rotoiti, gelegen in het Nelson Lakes National Park, is een van de verborgen parels van Nieuw-Zeeland. Het is niet zo bekend als de andere meren op deze lijst, maar zeker niet minder mooi. Je kunt er heerlijk wandelen, kajakken en vogels spotten.

Hieronder een overzicht van deze prachtige meren:

Meer Ligging Activiteiten
Lake Taupo Noordereiland Vissen, zeilen, jetskiën, kajakken
Lake Wanaka Zuidereiland Wandelen, zwemmen, kajakken, vissen
Lake Pukaki Zuidereiland Uitzicht op Mount Cook
Lake Tekapo Zuidereiland Picknicken, wandelen, boottocht
Lake Rotoiti Zuidereiland Wandelen, kajakken, vogels spotten

Bereid je voor op een onvergetelijke reis vol ontzagwekkende uitzichten, spannende avonturen en rustgevende natuur. Of je nu van wandelen, vissen, kajakken, zeilen of gewoon van het landschap genieten houdt, deze meren in Nieuw-Zeeland hebben voor ieder wat wils.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.