De 5 meest legendarische surfplekken in Australië

QQuirijn 24 januari 2024 07:07

Australië, het land Down Under, staat bekend om zijn uitgestrekte kustlijn vol met adembenemende surfplekken. Van de zonnige Gold Coast tot het ruige Margaret River, in dit artikel nemen we je mee naar de 5 meest legendarische surfplekken in Australië. Pak je plank en bereid je voor op het surfavontuur van je leven.

Gold Coast, Queensland

Het eerste op onze lijst is de alom bekende Gold Coast. Met zijn kilometerslange zandstranden en consistente golven is het geen wonder dat dit een van de meest populaire surfplekken van Australië is. Surfen kan hier het hele jaar door, maar de beste golven vind je tussen december en april.

Byron Bay, New South Wales

Next stop, Byron Bay. Deze relaxte badplaats staat bekend om zijn alternatieve levensstijl en fantastische golven. Vooral The Pass, een van de bekendste surfspots, trekt surfers van over de hele wereld. Hier kun je ook surflessen nemen, ideaal voor beginners.

Bells Beach, Victoria

Bells Beach is niet alleen bekend uit de film Point Break, maar ook vanwege de jaarlijkse Rip Curl Pro surfwedstrijd. Met zijn krachtige golven en indrukwekkende kliffen is het een plek die elke surfer minstens één keer in zijn leven bezocht moet hebben.

Margaret River, Western Australia

Margaret River staat bekend om zijn wijn, maar de regio heeft ook een aantal van de beste surfplekken van het land. Vooral Surfer's Point, met zijn krachtige linksdraaiende golven, is een favoriet bij ervaren surfers.

Crescent Head, New South Wales

Last but not least, Crescent Head. Deze slaperige badplaats heeft enkele van de langste rechtdraaiende golven ter wereld, ideaal voor longboarders. Ook beginners zijn hier op hun plaats, dankzij de kalme golven bij de omliggende stranden.

In een oogopslag

Surfplek Beste tijd voor surfen Beginner vriendelijk?
Gold Coast December - April Ja
Byron Bay Hele jaar Ja
Bells Beach Maart - September Nee
Margaret River Oktober - April Nee
Crescent Head Hele jaar Ja

Dus daar heb je het, de 5 meest legendarische surfplekken in Australië. Of je nu een doorgewinterde professional bent of net begint met surfen, Australië heeft een golf voor iedereen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.