De 5 meest indrukwekkende kloven in Australië

MMirte 28 november 2023 07:07

Heb je ooit de immense schoonheid van een kloof in het echt mogen ervaren? De ruige muren die oprijzen uit de diepte, de vaak kristalheldere wateren en de unieke flora en fauna die deze plekken hun thuis noemen. Australië, met zijn diverse landschap, is de thuisbasis van enkele van de meest indrukwekkende en adembenemende kloven ter wereld. In dit artikel nemen we je mee naar de 5 meest indrukwekkende kloven die je absoluut moet bezoeken tijdens je reis down under.

1. Katherine Gorge, Northern Territory

Katherine Gorge, gelegen in het Nitmiluk National Park, is een serie van dertien kloven. Met muren die oprijzen tot 70 meter hoog is het een echt natuurwonder. Het is mogelijk om deze kloof per boot, kajak of via de uitgestippelde wandelpaden te verkennen.

2. Bungle Bungle Range, Western Australia

Bungle Bungle Range, gelegen in het Purnululu National Park, is een serie van koepelvormige rotsformaties. Deze formaties zijn zo'n 350 miljoen jaar oud.

3. Carnarvon Gorge, Queensland

Carnarvon Gorge is een oase in het semi-aride hart van Centraal Queensland. Met zijn steile, witte kliffen, weelderige bossen en oude Aboriginal kunst, is het een must-see voor elke natuurliefhebber.

4. The Capertee Valley, New South Wales

The Capertee Valley is niet alleen de breedste kloof ter wereld, maar het is ook een paradijs voor vogelaars. Het is één van de beste plekken in Australië om de zeldzame regentpapegaai te spotten.

5. Franklin River, Tasmania

De Franklin River kloof in Tasmania is één van de laatste echt wilde rivieren op aarde. Het is een favoriete bestemming voor wildwatervaren.

Hieronder vind je een handige tabel met een overzicht van deze kloven:

Kloof Locatie Kenmerken
Katherine Gorge Northern Territory Serie van dertien kloven, boot-, kajak- en wandeltochten mogelijk
Bungle Bungle Range Western Australia Koepelvormige rotsformaties, 350 miljoen jaar oud
Carnarvon Gorge Queensland Witte kliffen, weelderige bossen, Aboriginal kunst
The Capertee Valley New South Wales Breedste kloof ter wereld, vogelobservatie
Franklin River Tasmania Wildwatervaren, één van de laatste wilde rivieren

Of je nu een doorgewinterde avonturier bent of je gewoon wilt genieten van de schoonheid van de natuur, deze kloven in Australië zullen je verrassen en inspireren. Ze bieden een unieke kans om in contact te komen met de natuur en de rijke cultuur van Australië te ervaren. Dus waar wacht je nog op? Pak je rugzak en begin aan jouw Australische avontuur.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.