De 5 meest idyllische plattelandsgebieden in Italië

MMirte 7 oktober 2023 15:27

Italië, beroemd om zijn rijke geschiedenis, heerlijk eten en wereldberoemde wijn, is ook de thuisbasis van enkele van de meest idyllische plattelandsgebieden. In dit artikel ontdek je de vijf mooiste gebieden, perfect voor een rustige vakantie weg van de drukke steden.

1. Toscane

Toscane, gelegen in het hart van Italië, is wellicht het meest bekende plattelandsgebied. Dit gebied staat bekend om zijn glooiende heuvels, cipressen en charmante dorpjes. De regio is ook beroemd om zijn wijngaarden, dus vergeet niet om een wijnproeverij toe te voegen aan je to-do lijst!

2. Umbrië

Umbrië, vaak beschreven als het groene hart van Italië, is een andere topbestemming voor liefhebbers van het platteland. De regio staat bekend om zijn schilderachtige heuvels, oude bossen en vele meren. Ook vind je hier veel middeleeuwse dorpjes en steden die een bezoekje waard zijn.

3. De Marche

De Marche, gelegen aan de oostkust van Italië, is vaak over het hoofd gezien door reizigers. Toch heeft deze regio veel te bieden, van prachtige stranden tot glooiende heuvels en charmante dorpjes. Bezoek zeker de stad Urbino, een UNESCO Werelderfgoedlocatie.

4. Piemonte

Piemonte, gelegen in het noordwesten van Italië, staat bekend om zijn wijn, truffels en spectaculaire landschappen. De regio is de perfecte bestemming voor wie houdt van goed eten en natuur. Mis zeker het prachtige Lago Maggiore niet!

5. Sicilië

Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee, heeft een rijke geschiedenis en een unieke cultuur. De landelijke gebieden van Sicilië zijn prachtig en bieden een mix van stranden, bergen en oude dorpjes. Hier kun je genieten van de rust en de authentieke Italiaanse sfeer.

Regio Kenmerken
Toscane Wijngaarden, heuvels, charmante dorpjes
Umbrië Heuvels, bossen, meren
De Marche Stranden, heuvels, UNESCO Werelderfgoedlocatie Urbino
Piemonte Wijn, truffels, Lago Maggiore
Sicilië Stranden, bergen, oude dorpjes

Italië heeft veel meer te bieden dan alleen de bekende steden. De plattelandsgebieden zijn minstens net zo charmant en bieden een rustige en authentieke ervaring. Als je op zoek bent naar de rust en natuurlijke schoonheid van het landelijke Italië, zijn deze vijf gebieden zeker een bezoek waard.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.