De 5 meest fotogenieke dorpen in Frankrijk

MMirte 1 september 2023 07:02

Als je aan Frankrijk denkt, denk je waarschijnlijk aan de Eiffeltoren, croissants en wijn. Maar dit land heeft veel meer te bieden, vooral als je op zoek bent naar fotogenieke dorpen. Hier zijn de 5 meest fotogenieke dorpen in Frankrijk die je zeker moet bezoeken.

1. Gordes

Dit pittoreske dorp in de Provence wordt gekenmerkt door de charmante stenen huizen die tegen een heuvel zijn gebouwd. Het dorp biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende lavendelvelden, waardoor het een populaire plek is voor fotografen.

2. Mont Saint-Michel

Mont Saint-Michel is een klein rotsachtig eiland in Normandië met een prachtige abdij erop. De weerspiegeling van het eiland in het water bij laagtij maakt dit een van de meest fotogenieke plekken in Frankrijk.

3. Èze

Èze is een middeleeuws dorp dat hoog op een klif aan de Franse Rivièra ligt. Het biedt een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee en de smalle, kronkelende straatjes zijn een paradijs voor fotografen.

4. Rocamadour

Rocamadour is een dorp dat is gebouwd op een rots in de Dordogne-vallei. Het is een van de meest bezochte toeristische plekken in Frankrijk en staat bekend om zijn prachtige uitzicht en de Zwarte Madonna in de kapel.

5. Colmar

Colmar, gelegen in de regio Elzas, staat bekend om zijn kleurrijke vakwerkhuizen en het kanaal dat door de stad loopt. Het is een van de meest schilderachtige plekken in Frankrijk.

Hier volgt een kort overzicht van deze dorpen:

Dorp Regio Kenmerk
Gordes Provence Charmante stenen huizen
Mont Saint-Michel Normandië Abdij op een rotsachtig eiland
Èze Franse Rivièra Middeleeuws dorp op een klif
Rocamadour Dordogne-vallei Dorp op een rots
Colmar Elzas Kleurrijke vakwerkhuizen

Een bezoek aan deze dorpen is als een reis door de tijd. Of je nu een professionele fotograaf bent of gewoon geniet van het maken van mooie foto's tijdens je reizen, deze dorpen zullen je niet teleurstellen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.