De 5 meest fascinerende archeologische vindplaatsen in Egypte

MMirte 12 augustus 2023 23:01

Egypte, het land van farao's en piramiden, heeft een rijke geschiedenis die terug gaat tot de oudheid. De overblijfselen van de oude Egyptische beschaving zijn overal in het land te vinden en vormen een belangrijk onderdeel van het wereldcultuurerfgoed. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de 5 meest fascinerende archeologische vindplaatsen in Egypte.

Gizeh plateau

Het Gizeh plateau, gelegen aan de rand van de Sahara woestijn, is de thuisbasis van de iconische Grote Piramide en de Sfinx. De Grote Piramide, gebouwd tijdens het Oude Koninkrijk van Egypte, is het enige overgebleven wonder van de Zeven Wereldwonderen van de Oudheid.

Vallei der Koningen

De Vallei der Koningen, gelegen aan de westelijke oever van de Nijl tegenover de huidige stad Luxor, was de begraafplaats voor vele farao's en edelen van het Nieuwe Rijk van Egypte. De vallei is bekend om zijn goed bewaarde koninklijke graven, waaronder die van Toetanchamon.

Abu Simbel

De tempels van Abu Simbel, uitgehouwen in een berg aan de westoever van het Nassermeer, zijn een onmiskenbaar symbool van de grootsheid van de oude Egyptische beschaving. De twee majestueuze tempels werden gebouwd in opdracht van farao Ramses II.

Saqqara

Saqqara, een uitgestrekte begraafplaats in de woestijn ten zuiden van Cairo, was de necropolis voor de oude hoofdstad Memphis. Het staat bekend om zijn trappiramide, de oudste kolossale steenstructuur ter wereld.

Luxor tempel

De tempel van Luxor, gelegen in het huidige Luxor, werd gebouwd tijdens het Nieuwe Rijk van Egypte. Het complex is een van de meest indrukwekkende oude sites in Egypte door zijn kolossale beelden en prachtige reliëfs.

Vindplaats Periode
Gizeh plateau Het Oude Koninkrijk
Vallei der Koningen Het Nieuwe Rijk
Abu Simbel Het Nieuwe Rijk
Saqqara Het Oude Koninkrijk
Luxor tempel Het Nieuwe Rijk

Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een fan van archeologie of gewoon een reiziger die op zoek is naar een unieke ervaring, deze archeologische vindplaatsen in Egypte zullen je zeker fascineren en inspireren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.