De 5 indrukwekkendste kathedralen van Zuid-Amerika

QQuirijn 17 januari 2024 07:07

Als je aan Zuid-Amerika denkt, denk je misschien vooral aan tropische jungles, levendige steden en de Andes. Maar dit continent heeft ook een rijke geschiedenis die zich uitdrukt in prachtige architectuur. Een van de meest indrukwekkende uitingen van deze architectuur vind je in de vele kathedralen die verspreid zijn over het continent. In dit artikel ontdek je de vijf indrukwekkendste kathedralen van Zuid-Amerika.

Kathedraal van Brasília

De kathedraal van Brasília, voluit Catedral Metropolitana Nossa Senhora Aparecida, is een van de grootste iconen van moderne architectuur in Zuid-Amerika. Ontworpen door de beroemde Braziliaanse architect Oscar Niemeyer, werd de kathedraal in 1970 ingewijd. De opvallende, hyperbolische structuur is bedoeld om handen symboliseren die naar de hemel reiken.

Basiliek van Quito

De Basiliek van Quito, of Basílica del Voto Nacional, is de grootste neo-gotische kathedraal in Zuid-Amerika. Met haar indrukwekkende torens, sierlijke bogen en gedetailleerde steenwerk is deze kathedraal een must-see voor elke architectuurliefhebber die Quito bezoekt.

Kathedraal van Lima

De Kathedraal van Lima, of Catedral de Lima, is een van de oudste en meest historische kathedralen in Zuid-Amerika. Gebouwd op de fundamenten van een oorspronkelijke kerk uit 1535, is deze kathedraal een prachtig voorbeeld van de Spaanse koloniale architectuur.

Basiliek van Buenos Aires

De Basiliek van Buenos Aires, of Catedral Metropolitana de Buenos Aires, is een uniek architecturaal juweeltje. Met haar mix van neo-klassieke en neo-renaissance stijlen, biedt deze kathedraal een fascinerend contrast met de andere kathedralen in deze lijst.

Kathedraal van Santiago

De Kathedraal van Santiago, of Catedral Metropolitana de Santiago, is de hoofdkathedraal van Chili en een belangrijk historisch monument. Met haar indrukwekkende façade en prachtige interieur is deze kathedraal een hoogtepunt voor elke bezoeker van Santiago.

Als je van plan bent om een van deze kathedralen te bezoeken, controleer dan altijd de openingstijden en regels voor bezoekers. En vergeet niet om de tijd te nemen om de prachtige architectuur en de serene sfeer van deze heilige plaatsen te waarderen.

Kathedraal Locatie Bouwjaar
Kathedraal van Brasília Brasília, Brazilië 1970
Basiliek van Quito Quito, Ecuador 1988
Kathedraal van Lima Lima, Peru 1535
Basiliek van Buenos Aires Buenos Aires, Argentinië 1822
Kathedraal van Santiago Santiago, Chili 1748

Dus of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, geschiedenis, religie of gewoon op zoek bent naar unieke bezienswaardigheden, deze kathedralen zullen je reis naar Zuid-Amerika ongetwijfeld verrijken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.