De 5 beste jazzbars van New Orleans

QQuirijn 8 september 2023 18:57

New Orleans, de bakermat van de jazzmuziek, heeft een rijke muziekcultuur. En als je deze stad bezoekt, mag een bezoek aan een jazzbar absoluut niet ontbreken. Hieronder hebben we de 5 beste jazzbars van New Orleans voor je op een rijtje gezet.

1. The Spotted Cat Music Club

De The Spotted Cat Music Club is een van de meest populaire jazzbars in New Orleans. Hier kun je genieten van live jazzoptredens terwijl je geniet van een groot aanbod aan drankjes. De sfeer in de bar is altijd levendig, wat het een ideale plek maakt om de avond door te brengen.

2. Preservation Hall

Preservation Hall is een historische jazzbar en een belangrijk onderdeel van de jazzcultuur in New Orleans. De bar, die al meer dan 50 jaar bestaat, biedt elke avond live jazzoptredens. Het is een must-visit voor elke muziekliefhebber die de stad bezoekt.

3. Snug Harbor Jazz Bistro

Snug Harbor Jazz Bistro staat bekend om zijn intieme sfeer en geweldige muziek. Deze jazzbar is een favoriet onder de locals en biedt een authentieke New Orleans ervaring.

4. Fritzel's European Jazz Pub

Bij Fritzel's European Jazz Pub kun je genieten van traditionele jazz in een gezellige omgeving. Deze bar, gelegen in het hart van de French Quarter, staat bekend om zijn Europese charme en uitstekende muziek.

5. Blue Nile

Blue Nile is een van de oudste muziekclubs in New Orleans. De jazzbar biedt een mix van verschillende muziekstijlen, waardoor het een unieke plek is om een avond door te brengen.

Hier is een overzicht van deze geweldige jazzbars:

Jazzbar Bijzonderheden
The Spotted Cat Music Club Populair, levendige sfeer
Preservation Hall Historisch, elke avond live optredens
Snug Harbor Jazz Bistro Intiem, favoriet onder locals
Fritzel's European Jazz Pub Traditionele jazz, Europese charme
Blue Nile Oudste muziekclub, mix van muziekstijlen

New Orleans is een stad die leeft op het ritme van de jazzmuziek. Of je nu een doorgewinterde jazzliefhebber bent of een nieuwe fan, deze jazzbars bieden een unieke ervaring die je niet mag missen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.