De 4 meest betoverende pleinen van Spanje

MMirte 19 september 2023 09:01

Spanje, een land rijk aan cultuur, geschiedenis en architectuur. Het land is bezaaid met prachtige pleinen die een bezoekje meer dan waard zijn. In dit artikel nemen we je mee naar de vier meest betoverende pleinen van Spanje.

Plaza Mayor - Madrid

Het Plaza Mayor is ongetwijfeld een van de mooiste pleinen van Spanje. Dit historische plein bevindt zich in het hart van Madrid en is omgeven door indrukwekkende gebouwen met een rijke geschiedenis. Als je door Spanje reist, is een bezoek aan het Plaza Mayor een absolute must.

Plaça de Catalunya - Barcelona

Barcelona's Plaça de Catalunya is een van de grootste en meest bekende pleinen van Spanje. Het verbindt het oude stadscentrum met de nieuwere wijken van de stad, en is de perfecte plek om even uit te rusten na een dag vol bezienswaardigheden.

Plaza de España - Sevilla

Het Plaza de España in Sevilla is niet alleen een van de mooiste pleinen van Spanje, maar ook een van de meest fotogenieke. Het plein, dat in 1928 werd gebouwd voor de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling, is een prachtig voorbeeld van de Spaanse architectuur.

Plaza del Pilar - Zaragoza

Het Plaza del Pilar in Zaragoza is een van de grootste pleinen van Spanje, en zeker een bezoek waard. Het plein wordt gedomineerd door de indrukwekkende Basilica del Pilar, een van de belangrijkste bedevaartsoorden in Spanje.

Hier is een overzicht van de vier pleinen die we hebben besproken:

Plein Stad
Plaza Mayor Madrid
Plaça de Catalunya Barcelona
Plaza de España Sevilla
Plaza del Pilar Zaragoza

Dus als je van plan bent een reis naar Spanje te maken, vergeet dan niet deze vier betoverende pleinen te bezoeken. Ze bieden stuk voor stuk een uniek kijkje in de rijke cultuur en geschiedenis van dit prachtige land.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.