De 3 meest unieke stranden in IJsland

MMirte 20 augustus 2023 17:27

Als je aan IJsland denkt, dan denk je waarschijnlijk aan gletsjers, watervallen en het noorderlicht. Maar wist je dat IJsland ook enkele van de meest unieke stranden ter wereld heeft? In dit artikel nemen we je mee naar de 3 meest unieke stranden in IJsland die je zeker niet mag missen tijdens je reis.

Strand 1: Reynisfjara

Reynisfjara, beter bekend als het 'zwarte strand', is een van de meest beroemde stranden van IJsland. Maar wat maakt het zo uniek? Ten eerste, de zwarte basaltzand is absoluut een uitzonderlijk zicht. Vergeet niet de indrukwekkende basaltkolommen, die als reuzen uit de zee rijzen.

Strand 2: Rauðisandur

Rauðisandur, of 'rood zand', is een ander uniek strand in IJsland. Het is een uitgestrekt strand met een rode kleur, in tegenstelling tot het gebruikelijke witte of zwarte zand. Vergeet niet de zeehonden die je hier vaak kunt zien.

Strand 3: Djúpalónssandur

Djúpalónssandur, of 'diep zand', is een zwart parelstrand aan de voet van de Snæfellsjökull gletsjer. Het strand heeft vier rotsen die vissers vroeger gebruikten om hun kracht te testen.

Strand Uniek Kenmerk
Reynisfjara Zwart basaltzand
Rauðisandur Rood zand
Djúpalónssandur Parelzwart zand

Kortom, de stranden van IJsland zijn net zo indrukwekkend en uniek als de rest van het landschap. Vergeet dus niet om ze op te nemen in je reisplannen voor IJsland.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.