Dans de tango in de straten van Buenos Aires

JJorine 15 september 2023 19:31

Tango is niet alleen een dans, het is een levensstijl, een passie en een belangrijk onderdeel van de culturele identiteit van Buenos Aires. De stad is wereldwijd bekend om zijn tango cultuur, van de straten tot de dansscholen en de nachtclubs. Tango is overal.

De oorsprong van tango in Buenos Aires

Tango is ontstaan in Buenos Aires in de late 19e eeuw in de armere wijken van de stad. Het was een mengeling van verschillende culturen, muziek en dansstijlen van immigranten. Het was een manier om emoties en verhalen uit te drukken en al snel werd het een belangrijk onderdeel van de Argentijnse cultuur.

Plaatsen om tango te ervaren in Buenos Aires

Er zijn veel plaatsen in Buenos Aires waar je de tango kunt ervaren. Hier zijn een paar van de beste:

  1. La Catedral: Dit is een van de meest iconische tango locaties in Buenos Aires. Het is een oude graanschuur die is omgebouwd tot een tango salon.

  2. El Niño Bien: Dit is een van de oudste en meest traditionele 'milongas' (tango dansfeesten) in Buenos Aires.

  3. La Viruta Tango: Dit is een geweldige plek voor beginners. Ze bieden tango lessen aan en hebben een levendige dansvloer.

Plaats Adres Bijzonderheden
La Catedral Sarmiento 4006 Authentiek en artistiek
El Niño Bien Humberto 1º 1462 Traditioneel en historisch
La Viruta Tango Armenia 1366 Fantastisch voor beginners

Tango leren in Buenos Aires

Er zijn talrijke dansscholen in Buenos Aires die tango lessen aanbieden. Of je nu een beginner bent of je vaardigheden wilt verbeteren, er is altijd een plek om te leren.

Tango shows in Buenos Aires

Als je niet zelf wilt dansen, geniet dan van een tango show. Er zijn talrijke locaties die avondshows aanbieden, compleet met diner en soms een mini tango les.

De tango cultuur in Buenos Aires

Tango is diep verweven met de cultuur van Buenos Aires. Het is meer dan alleen een dans, het is een manier van leven en een manier om zich uit te drukken. Het is ook een sociale gebeurtenis, waar je mensen kunt ontmoeten en nieuwe vrienden kunt maken.

Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.