Culinaire verrassingen in Marrakech's medina

JJorine 16 september 2023 18:16

De medina van Marrakech, een labyrint van smalle straatjes en levendige souks, is een paradijs voor foodies. Van traditionele Marokkaanse gerechten tot streetfood, dit historische deel van de stad zit vol culinaire verrassingen.

Traditionele gerechten

Allereerst zijn er de traditionele gerechten die je simpelweg niet mag missen bij een bezoek aan Marrakech. Denk aan tajine, een slow-cooked stoofpot, couscous, de nationale schotel van Marokko, en pastilla, een zoet-zoutige vleespastei.

Straatvoedsel

Marrakech's medina is ook een hotspot voor straatvoedsel. De Jemaa el-Fnaa, het centrale plein, komt 's avonds tot leven met tientallen voedselkramen die van alles serveren, van gegrilde lamsspiesjes tot slakkensoep.

Beste restaurants

Voor een meer geraffineerde eetervaring zijn er tal van hoogwaardige restaurants verspreid over de medina. Enkele van de beste zijn het restaurant Le Jardin, dat traditionele gerechten serveert in een prachtige tuinomgeving, en Nomad, bekend om zijn moderne interpretatie van de Marokkaanse keuken.

Restaurant Soort keuken Locatie
Le Jardin Traditioneel Marokkaans Rue Jardin el Harti
Nomad Modern Marokkaans Rue Rahba Kedima

Proeverijen en tours

Tot slot, als je echt de diepte in wilt gaan met de Marokkaanse keuken, overweeg dan een culinaire tour of proeverij. Er zijn verschillende bedrijven die deze aanbieden, waarbij je de kans krijgt om het eten te proeven en meer te leren over de ingrediënten, recepten en kooktechnieken.

Kortom, of je nu houdt van traditioneel eten, straatvoedsel, of een luxueuze maaltijd in een restaurant, er is voor elk wat wils in Marrakech's medina.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.