Culinaire hoogtepunten in Marrakech: tajines en meer

MMirte 5 oktober 2023 07:01

Marrakech, de parel van het Zuiden, staat bekend om haar prachtige paleizen, weelderige tuinen en kleurrijke souks. Maar wat echt een blijvende indruk achterlaat, is de rijke en gevarieerde keuken van de stad. Marrakech is een waar paradijs voor foodies. Van de wereldvermaarde Marokkaanse tajine tot verrassende lokale delicatessen, hier is een smakelijke reis door de culinaire hoogtepunten van Marrakech.

Tajines

Tajine is zonder twijfel het bekendste gerecht van Marokko. De naam verwijst zowel naar de conische kleipot waarin het gerecht wordt bereid, als naar het gerecht zelf. De meest traditionele tajines zijn met lam, kip of vis, verrijkt met verschillende groenten, kruiden en soms ook fruit voor een zoetere toets.

Het geheim van een goede tajine zit hem in de langzame bereiding. Het vlees wordt urenlang gestoofd waardoor het heerlijk mals wordt en de smaken optimaal tot hun recht komen.

Overige culinaire hoogtepunten

Naast de tajine, heeft Marrakech nog veel meer te bieden op culinair gebied. Hier zijn enkele andere gerechten die je zeker moet proberen tijdens je verblijf in de stad:

  • Couscous: Dit is een ander iconisch Marokkaans gerecht. Het wordt traditioneel geserveerd met een rijke groentebouillon en vlees, meestal lam of kip.

  • Pastilla: Deze hartige taart is een ware smaakexplosie. De pastilla is gevuld met vlees (meestal duif) dat is gekruid met kaneel en andere specerijen, en is afgewerkt met een laagje poedersuiker en amandelen.

  • Harira: Dit is een rijke en vullende soep die vooral tijdens de ramadan wordt gegeten. Het wordt gemaakt met tomaten, linzen, kikkererwten en lam, en is op smaak gebracht met veel kruiden.

Marrakech is een stad die je met al je zintuigen beleeft, en proeven is daar een belangrijk onderdeel van. Dus stap uit je comfortzone, probeer de lokale specialiteiten en dompel jezelf onder in de rijke smaken en geuren van de Marokkaanse keuken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.