Culinaire avonturen in Marrakech, Marokko

JJorine 31 augustus 2023 21:21

Marrakech, de parel van Marokko en een ware paradijs voor foodies. Of je nu een fijnproever bent of gewoon houdt van een goed bord eten, Marrakech heeft het allemaal. Van topklasse restaurants tot straatvoedsel, laat me je meenemen op een culinair avontuur door deze prachtige stad.

Beste restaurants in Marrakech

Er zijn een aantal fantastische restaurants in Marrakech die je absoluut moet proberen. Hier zijn een paar van mijn favorieten:

  1. Le Jardin - Dit prachtige restaurant is een oase in het centrum van de stad. Het menu is een mix van traditionele Marokkaanse en mediterrane gerechten.
  2. Nomad - Dit trendy restaurant heeft een prachtig dakterras en serveert moderne varianten van traditionele Marokkaanse gerechten.
  3. El Fenn - Een prachtige plek voor een avond uit, El Fenn serveert heerlijke Marokkaanse gerechten met een moderne twist.

Marokkaanse gerechten die je moet proberen

Gerecht Beschrijving
Tajine Een traditioneel Marokkaans stoofpotje, bereid in een kegelvormige aardewerken pot.
Couscous Een traditioneel gerecht gemaakt van kleine korrels griesmeel, vaak geserveerd met groenten en vlees.
Pastilla Een zoete en hartige taart, traditioneel gemaakt met duif.
Tagra Een soort Marokkaanse ratatouille, meestal gemaakt met tomaten, paprika's en aubergines.

Marrakech street food

Voor een authentieke culinaire ervaring, raad ik je aan om ook het straatvoedsel van Marrakech te proberen. Je vindt hier alles van vers gegrilde kebabs tot heerlijke olijven en kaas. Een van de beste plekken om straatvoedsel te proberen is de beroemde Jemaa el-Fnaa markt. Hier kun je genieten van overheerlijke gerechten terwijl je de drukte van de stad in je opneemt.

Marrakech is een echte culinaire bestemming met een rijke en diverse keuken. Dus als je van plan bent om de stad te bezoeken, zorg dan dat je genoeg tijd hebt om al deze heerlijke gerechten te proeven.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.