Backpacken door Zuid-Amerika: de hoogtepunten

MMirte 4 april 2024 07:02

Backpacken door Zuid-Amerika is een ervaring om nooit te vergeten. Het continent heeft zoveel te bieden qua natuur, cultuur en avontuur dat het bijna moeilijk is om te weten waar je moet beginnen. In dit artikel gaan we je helpen door enkele van de absolute hoogtepunten van backpacken in Zuid-Amerika te delen.

Reisroute Zuid-Amerika

Het plannen van een reisroute voor je backpack avontuur in Zuid-Amerika kan een uitdaging zijn, gezien de grootte en diversiteit van het continent. Hier zijn enkele bestemmingen die je zeker niet mag missen:

  • Machu Picchu, Peru - Een bezoek aan de verloren Inca-stad is een must voor elke reiziger in Zuid-Amerika.
  • Galápagos Eilanden, Ecuador - Een bucketlist bestemming waar je unieke flora en fauna kunt zien.
  • Uyuni zoutvlaktes, Bolivia - De grootste zoutvlakte ter wereld biedt adembenemende landschappen.
  • Patagonië, Argentinië en Chili - Dit gebied staat bekend om zijn indrukwekkende natuur, waaronder de Perito Moreno gletsjer.

Tips voor backpacken Zuid-Amerika

Backpacken in Zuid-Amerika kan uitdagend zijn, maar met de juiste voorbereiding en tips kan het een onvergetelijke ervaring worden. Hier zijn enkele tips die je reis makkelijker kunnen maken:

  1. Leer wat Spaans - De meeste mensen in Zuid-Amerika spreken Spaans, dus het kennen van de basics kan een groot verschil maken.
  2. Wees voorbereid op hoogteziekte - Veel bestemmingen in Zuid-Amerika liggen op grote hoogten. Zorg ervoor dat je weet hoe je hoogteziekte kunt voorkomen en behandelen.
  3. Neem de tijd - Zuid-Amerika is enorm en er is veel te zien. Probeer niet alles in een korte tijd te zien, maar neem de tijd om elke bestemming echt te ervaren.

Backpacken Zuid-Amerika kosten

De kosten van backpacken door Zuid-Amerika kunnen sterk variëren, afhankelijk van je reisstijl en de landen die je bezoekt. Landen als Bolivia en Colombia zijn over het algemeen goedkoper, terwijl landen als Brazilië en Chili duurder kunnen zijn.

Land Geschatte dagbudget
Bolivia €20 - €30
Peru €25 - €35
Ecuador €25 - €35
Colombia €25 - €35
Brazilië €30 - €45
Argentinië €30 - €45
Chili €35 - €50

Deze prijzen zijn schattingen en kunnen variëren afhankelijk van je reisstijl. Ze omvatten accommodatie, eten, vervoer en activiteiten.

Of je nu van plan bent om solo te backpacken door Zuid-Amerika, of als vrouw, met de juiste voorbereiding en een open geest, kan het een geweldige en lonende ervaring zijn. Met zoveel te zien en te doen, is er echt voor elk wat wils.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.