Archeologische wonderen in Griekenland buiten Athene

QQuirijn 2 oktober 2023 15:42

Als je denkt aan archeologie in Griekenland, denk je waarschijnlijk als eerste aan de Acropolis in Athene. Maar Griekenland heeft zoveel meer te bieden. Dit land zit vol met geschiedenis, mythologie en cultuur en er zijn veel archeologische sites om te verkennen, buiten de bekende plekken in Athene.

Delphi

Delphi was de belangrijkste religieuze site voor de oude Grieken. Hier vind je het orakel van Apollo, het meest krachtige orakel van de oude wereld, en tal van andere heilige gebouwen en tempels.

Olympia

Olympia, de geboorteplaats van de Olympische Spelen, is nog steeds een belangrijke site om te bezoeken. Het is een complex met tempels, sportvelden en de originele Olympische stadion.

Knossos

Knossos, gelegen op het eiland Kreta, is de grootste bronstijdsite van Griekenland en wordt beschouwd als het oudste paleis van Europa.

Mycenae

Mycenae, een belangrijke stad in het oude Griekenland, werd rond 1600 voor Christus gesticht. Hier vind je de Leeuwenpoort en de graven van Agamemnon en Clytemnestra.

Epidaurus

Epidaurus was een klein stadje in het oude Griekenland, maar het is nu een van de belangrijkste archeologische sites. Het staat bekend om zijn theater, dat wordt beschouwd als de best bewaarde van alle oude Griekse theaters.

Vergina

Vergina, vroeger de hoofdstad van het koninkrijk van Macedonië, is nu de site van een uitgebreide archeologische opgraving. Hier werden de tombes van de koningen van Macedonië, waaronder die van Philip II, de vader van Alexander de Grote, ontdekt.

Dodoni

Dodoni was een orakel gewijd aan Zeus en is een van de oudste orakels in Griekenland. Nu is het een archeologische site met een oud theater en een stadion.

Kerameikos

Kerameikos, een wijk in het oude Athene, staat bekend om zijn oude begraafplaats.

Ancient Messene

Ancient Messene, een van de best bewaarde steden van het oude Griekenland, heeft een indrukwekkend theater, een stadion, een marktplaats en tal van tempels en heiligdommen.

Als reiziger op zoek naar geschiedenis en cultuur, is Griekenland de perfecte bestemming. Deze archeologische sites zijn slechts een klein deel van wat het land te bieden heeft. Dus pak je koffer en ga op avontuur om de wonderen van de Griekse geschiedenis te ontdekken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.