6 wonderbaarlijke dierlijke migraties die je moet zien

QQuirijn 19 augustus 2023 10:11

De natuur zit vol wonderen en één van de meest verbazingwekkende verschijnselen is zonder twijfel de migratie van dieren. Van kleine vlinders tot gigantische walvissen, talloze diersoorten trekken over de aarde in een fenomenaal schouwspel. Hier zijn zes van de meest wonderbaarlijke dierlijke migraties die je absoluut moet zien.

Monarchvlinders, Noord-Amerika

Elk jaar beginnen miljoenen monarchvlinders aan een ongelooflijke reis van wel 4.000 kilometer van Canada naar Mexico. Dit is een van de langste insectenmigraties op aarde. Het is een waar spektakel om de lucht gevuld te zien met deze sierlijke vlinders.

Gnoes, Serengeti, Afrika

De jaarlijkse migratie van de gnoes in de Serengeti is een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld. Meer dan een miljoen gnoes trekken over de vlaktes, op de voet gevolgd door zebra's en gazelles. Het is een onvergetelijke ervaring om dit te aanschouwen.

Rode krabben, Christmas-eiland, Australië

Op Christmas-eiland vindt jaarlijks een bijzonder fenomeen plaats. Miljoenen rode krabben migreren van het regenwoud naar de kust om te paren. De wegen worden afgesloten om de krabben veilig te laten oversteken. Dit spektakel is een unieke ervaring om mee te maken.

Walvissen, Wereldwijd

Walvissen staan bekend om hun lange migraties, de langste van alle zoogdieren. Ze reizen duizenden kilometers om te voeden en te paren in warmere wateren. Er zijn verschillende plekken waar je deze majestueuze dieren kunt zien tijdens hun reis.

Sneeuwganzen, Noord-Amerika

Elk voorjaar migreren miljoenen sneeuwganzen vanuit Mexico naar het Noordpoolgebied. Dit is een ongelooflijk schouwspel en een hoogtepunt voor vogelaars en natuurliefhebbers.

Zalm, Noord-Amerika en Europa

Zalm is beroemd om hun opmerkelijke migratie. Ze worden geboren in zoetwaterstromen, trekken naar de oceaan en komen terug naar hun geboorteplaats om zelf te broeden. Het zien van de zalm die stroomopwaarts springt is een fenomenaal gezicht.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.