6 verrassende winterbestemmingen buiten Europa

MMirte 18 augustus 2023 14:32

Als je denkt aan winterbestemmingen, denk je waarschijnlijk aan klassiekers zoals Oostenrijk, Zwitserland of Lapland. Maar er is nog zoveel meer te ontdekken buiten onze Europese grenzen. In dit artikel presenteren we 6 verrassende winterbestemmingen buiten Europa die ongetwijfeld je reislust zullen aanwakkeren.

1. Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is misschien niet het eerste land waar je aan denkt als winterbestemming, maar juist in de winter is dit land op zijn mooist. De bergen zijn bedekt met een dik pak sneeuw, perfect voor wintersportliefhebbers. Bovendien kun je hier ook prachtig wandelen en genieten van de ongerepte natuur.

2. Marokko

Voor een mix van cultuur, avontuur en zon is Marokko de perfecte winterbestemming. Bezoek de levendige souks van Marrakesh, maak een kamelentocht in de Sahara of ontspan op de zonnige stranden van Agadir.

3. Japan

Japan is een unieke winterbestemming met zijn prachtige besneeuwde landschappen en beroemde sneeuwaapjes. Ook is er de mogelijkheid om te skiën of snowboarden in de Japanse Alpen.

4. Costa Rica

Costa Rica, met zijn rijke biodiversiteit en prachtige stranden, is een paradijs voor natuurliefhebbers. Geniet van de warme temperaturen terwijl je de vele nationale parken en vulkanen verkent.

5. Zuid-Afrika

Zuid-Afrika, met zijn zomerse temperaturen in onze winter, is een ideale bestemming voor wie de kou wil ontvluchten. Van safari's in het Kruger Park tot wijnproeverijen in de Kaapse Wijnlanden, er is voor ieder wat wils.

6. Argentinië

Argentinië heeft een enorme diversiteit aan landschappen om te verkennen, van de gletsjers in Patagonië tot de wijnregio's van Mendoza. Ook het bruisende Buenos Aires is een bezoek waard.

Bestemming Karakteristieken
Nieuw-Zeeland Sneeuw, natuur, avontuur
Marokko Zon, cultuur, avontuur
Japan Sneeuw, cultuur, avontuur
Costa Rica Zon, natuur, avontuur
Zuid-Afrika Zon, cultuur, avontuur
Argentinië Natuur, cultuur, avontuur

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.