6 verborgen juweeltjes langs de Middellandse Zeekust

QQuirijn 28 augustus 2023 12:02

Ben je klaar voor een onvergetelijke reis langs de Middellandse Zeekust? Ben je op zoek naar verborgen plekjes waar je kunt genieten van rust en schoonheid weg van de bekende toeristische routes? Hier zijn zes verborgen juweeltjes die je kunt ontdekken.

1. St-Paul de Vence, Frankrijk

Het eerste verborgen juweel op onze lijst is St-Paul de Vence in Frankrijk. Dit middeleeuwse stadje, genesteld op een heuveltop boven de drukte van de Côte d'Azur, is een oase van rust en schoonheid. Het wordt omringd door prachtige natuur en biedt een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee.

2. Scala dei Turchi, Italië

Ons volgende verborgen juweeltje is Scala dei Turchi in Italië. Deze spectaculaire witte kalksteenkliffen, die uit de azuurblauwe zee opdoemen, zijn een unieke bezienswaardigheid die je niet mag missen.

3. Cap de Formentor, Mallorca

Een andere verborgen parel is Cap de Formentor op het eiland Mallorca. Dit adembenemende schiereiland is een van de mooiste plekken van het eiland, met zijn hoge kliffen, turquoise wateren en verborgen stranden.

4. Kalkan, Turkije

Kalkan in Turkije is een charmant kuststadje dat nog niet door het massatoerisme is ontdekt. Met zijn smalle straatjes, traditionele witte huizen en prachtige haven is het een perfecte bestemming voor een rustige vakantie.

5. Hydra, Griekenland

Hydra is een van de minder bekende Griekse eilanden, maar zeker een van de mooiste. Met zijn autovrije straten, traditionele architectuur en kristalheldere wateren is het een echt paradijs.

6. Juzcar, Spanje

Het laatste juweel op onze lijst is Juzcar in Spanje. Dit kleine stadje, ook bekend als het 'Smurfendorp', is een bijzondere bestemming die je niet mag missen. Het is volledig blauw geschilderd en biedt een unieke ervaring.

Hieronder vind je een handige tabel met deze zes verborgen juweeltjes langs de Middellandse Zeekust:

Bestemming Land
St-Paul de Vence Frankrijk
Scala dei Turchi Italië
Cap de Formentor Mallorca
Kalkan Turkije
Hydra Griekenland
Juzcar Spanje

Volgende keer dat je een reis plant naar de Middellandse Zeekust, vergeet dan niet deze verborgen parels te overwegen. Elk van hen biedt een unieke reiservaring en de kans om te genieten van de Middellandse Zee op een andere, meer persoonlijke manier.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.