6 verborgen juweeltjes in het Midden-Oosten

JJorine 24 augustus 2023 14:07

Wanneer je aan het Midden-Oosten denkt, komen waarschijnlijk de bekende hotspots zoals Dubai, Petra en Istanbul in je op. Maar dit gebied heeft veel meer te bieden! Maak je klaar om je horizon te verbreden en ontdek 6 verborgen juweeltjes in het Midden-Oosten die je zeker moet bezoeken.

1. Wadi Rum, Jordanië

Temidden van de uitgestrekte rode woestijnen van Jordanië ligt de verborgen parel Wadi Rum. Dit gebied staat bekend om zijn buitenaardse landschap, wat het de perfecte setting maakte voor vele Hollywood-films.

2. Sidon, Libanon

Sla Beiroet over en bezoek in plaats daarvan Sidon. Deze stad aan de kust staat vol met historische bezienswaardigheden, zoals het Zee Kasteel en de Oude Souk.

3. Sulaymaniyah, Irak

Sulaymaniyah, gelegen in het hart van Koerdistan, wordt vaak over het hoofd gezien door reizigers. De stad heeft een levendige kunst- en muziekscene en is de thuisbasis van het indrukwekkende Amna Suraka Museum.

4. Salalah, Oman

In tegenstelling tot de hete, droge landschappen die vaak worden geassocieerd met het Midden-Oosten, is Salalah een verademing met zijn weelderige groene landschappen en exotische dieren in het wild.

5. Shiraz, Iran

Shiraz is de stad van liefde, poëzie en wijn. Ondanks de huidige alcoholwetgeving in Iran, heeft de stad een rijke wijnbouwgeschiedenis en is het de thuisbasis van enkele van de mooiste Perzische tuinen.

6. Socotra, Jemen

Socotra, vaak beschreven als het 'meest buitenaardse plek op aarde', is zeker een bezoek waard. Het eiland staat bekend om zijn unieke flora en fauna, waaronder de iconische Drakenbloedboom.

Hieronder vind je een handige tabel met een overzicht van deze 6 verborgen juweeltjes:

Plaats Land Kenmerk
Wadi Rum Jordanië Uitgestrekte rode woestijnen
Sidon Libanon Historische bezienswaardigheden
Sulaymaniyah Irak Levendige kunst- en muziekscene
Salalah Oman Weelderige groene landschappen
Shiraz Iran Stad van liefde, poëzie en wijn
Socotra Jemen Unieke flora en fauna

Het Midden-Oosten is een regio vol diversiteit en schoonheid. De volgende keer dat je op zoek bent naar een unieke reiservaring, overweeg dan een van deze verborgen juweeltjes.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.