6 traditionele markten in Marokko om te verkennen

JJorine 31 januari 2024 07:06

Als je aan Marokko denkt, beeld je je waarschijnlijk levendige markten, of 'souks', in vol met exotische specerijen, ambachten en traditionele kleding. Deze markten zijn een essentieel onderdeel van de Marokkaanse cultuur en bieden bezoekers een kans om een glimp op te vangen van het dagelijkse leven in Marokko. Hier zijn zes traditionele markten in Marokko die je moet verkennen.

Djemaa El Fna, Marrakech

Dit is waarschijnlijk de meest bekende markt in heel Marokko. Djemaa El Fna is een bruisend plein vol kraampjes met eten, muzikanten, dansers en straatartiesten. Overdag kun je hier traditionele Marokkaanse goederen zoals specerijen, sieraden en kleding kopen. 's Nachts verandert het plein in een enorm openluchtrestaurant, met tientallen kraampjes die allerlei soorten Marokkaanse gerechten aanbieden.

Souk des Tapis, Fez

De Souk des Tapis in Fez is een must-visit voor liefhebbers van traditionele ambachten. Deze markt is gespecialiseerd in handgemaakte Marokkaanse tapijten en biedt een verbazingwekkende verscheidenheid aan ontwerpen en kleuren. Het is ook een geweldige plek om de kunst van het tapijtweven te leren kennen, aangezien veel van de verkopers bereid zijn om hun technieken en tradities met bezoekers te delen.

Souk El Had, Agadir

Souk El Had is de grootste markt in Agadir en een van de grootste in heel Marokko. Het biedt een brede selectie van producten, waaronder verse producten, kleding, huishoudelijke artikelen en ambachten. Het is ook een geweldige plek om de beste prijzen te onderhandelen, omdat de meeste verkopers hier graag onderhandelen met klanten.

Bab El Khemis, Marrakech

Bab El Khemis is een enorme vlooienmarkt in Marrakech. Hier vind je alles van antiek en vintage items tot tweedehands kleding en meubels. Het is een geweldige plek om unieke souvenirs en geschenken te vinden, en je kunt er ook enkele van de beste koopjes in de stad scoren.

Souk Sebbat, Rabat

Souk Sebbat in Rabat is vooral bekend om haar handgemaakte lederwaren. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe handtas, portemonnee of riem, je zult zeker iets vinden dat je leuk vindt op deze markt. Naast lederwaren verkopen de verkopers hier ook traditionele kleding en sieraden.

Quartier des Habous, Casablanca

Gelegen in de nieuwe medina van Casablanca, is Quartier des Habous een mix van traditionele Marokkaanse en Franse architectuur. De markt is bekend om haar boekwinkels, ambachten en bakkerijen. Je kunt hier ook traditionele Marokkaanse kleding en textiel vinden, evenals unieke souvenirs om mee naar huis te nemen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.