6 traditionele festivals in Japan die je in de lente moet bijwonen

QQuirijn 16 september 2023 11:16

De lente is een bijzondere tijd in Japan. Het is het seizoen van sakura (kersenbloesem), warmere temperaturen en natuurlijk, geweldige festivals. Hier zijn zes traditionele festivals in Japan die je niet mag missen tijdens je lentebezoek aan dit fascinerende land.

Hanami

Dit is zonder twijfel een van de bekendste lente festivals in Japan. Hanami, of kersenbloesem kijken, is een eeuwenoude traditie waarbij mensen samenkomen onder de bloeiende kersenbomen om te picknicken, te drinken en te genieten van de schoonheid van de bloesems.

Kanda Matsuri

Het Kanda Matsuri is een van de drie grootste festivals van Tokyo, gehouden in de Kanda Myojin Schrijn. Dit festival vindt plaats in mei en is een spectaculaire vertoning van draagbare heiligdommen (mikoshi), praalwagens en traditionele muziek en dans.

Sanja Matsuri

Sanja Matsuri is een ander groot festival in Tokyo, dat plaatsvindt in de Senso-ji Tempel. Dit drie-daagse festival trekt meer dan 1,5 miljoen bezoekers en staat bekend om zijn levendige processies van draagbare heiligdommen.

Aoi Matsuri

Dit festival, gehouden in de oude hoofdstad Kyoto, is een van de oudste en meest verfijnde festivals van Japan. De hoogtepunten zijn een grote optocht in de stijl van de Heian-periode, paardenraces en traditionele dansen.

Takayama Matsuri

Het Takayama Matsuri, gehouden in de bergstad Takayama, is bekend om zijn prachtig versierde praalwagens en nachtelijke lantaarnprocessies. Het festival vindt plaats in april en oktober, maar de lente-editie is bijzonder mooi met de bloeiende kersenbloesems.

Hana Matsuri

Tenslotte is er Hana Matsuri, of de Bloem Festival. Dit festival viert de geboorte van Boeddha op 8 april, met theeceremonies en processies van kinderen gekleed als Boeddha.

Festival Locatie Maand
Hanami Heel Japan April
Kanda Matsuri Tokyo Mei
Sanja Matsuri Tokyo Mei
Aoi Matsuri Kyoto Mei
Takayama Matsuri Takayama April
Hana Matsuri Heel Japan April

Als je plant om naar Japan te reizen in de lente, zorg dan zeker dat je deze traditionele festivals niet mist. Ze geven je een unieke kans om de rijke cultuur en tradities van het land te ervaren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.