6 spannende zipline-ervaringen rond de wereld

MMirte 2 september 2023 11:42

Ben jij altijd op zoek naar je volgende adrenalinekick? Dan zijn deze zes zipline ervaringen rond de wereld precies wat je nodig hebt. Van adembenemende uitzichten tot knikkende knieën, deze ziplines bieden je de kans om de wereld vanuit een compleet ander perspectief te bekijken.

1. The Nevis Catapult, Queenstown, Nieuw-Zeeland

Queenstown staat bekend als de 'avonturenhoofdstad van de wereld', en de Nevis Catapult stelt zeker niet teleur. Met snelheden van meer dan 100 km/u in slechts 1,5 seconde, is dit één van de snelste en hoogste zipline ervaringen ter wereld. De rit begint met een vrije val, gevolgd door een snelle rit over de prachtige Nevis Valley.

2. Zip World Velocity, Noord-Wales, VK

De Zip World Velocity in Noord-Wales is de snelste zipline in Europa en de langste in het VK. Met snelheden van meer dan 160 km/u, vlieg je over het Penrhyn Quarry meer, met het prachtige Snowdonia National Park als achtergrond.

3. El Monstruo, Toro Verde, Puerto Rico

El Monstruo in Toro Verde, Puerto Rico, werd tot 2016 erkend door het Guinness Wereldrecords als de langste zipline ter wereld. Met een lengte van ongeveer 2,5 km, vlieg je door het weelderige groen van de Puerto Ricaanse jungle.

4. Flight of the Gibbon, Chiang Mai, Thailand

Met de Flight of the Gibbon in Chiang Mai, Thailand, krijg je een unieke kans om de prachtige regenwouden van Zuidoost-Azië van bovenaf te bekijken. Als je geluk hebt, kun je zelfs gibbons in het wild spotten terwijl je door de bomen glijdt.

5. ZipFlyer, Pokhara, Nepal

De ZipFlyer in Pokhara, Nepal, biedt een van de meest adembenemende uitzichten ter wereld tijdens de rit. Met uitzicht op het Annapurna gebergte en de Machhapuchhre piek, is dit een ervaring die je niet wilt missen.

6. Aventura Canopy Tour, Monteverde, Costa Rica

De Aventura Canopy Tour in Monteverde, Costa Rica is een van de spannendste zipline ervaringen in Midden-Amerika. Met een lengte van bijna 1,6 km, is dit de langste zipline van Costa Rica.

Overzicht van de ervaringen

Zipline Ervaring Locatie Bijzonderheden
The Nevis Catapult Queenstown, Nieuw-Zeeland Snelste en hoogste in Nieuw-Zeeland
Zip World Velocity Noord-Wales, VK Snelste in Europa, langste in het VK
El Monstruo Toro Verde, Puerto Rico Langste ter wereld tot 2016
Flight of the Gibbon Chiang Mai, Thailand Uniek uitzicht op Zuidoost-Aziatische regenwouden
ZipFlyer Pokhara, Nepal Uitzicht op het Annapurna gebergte en de Machhapuchhre piek
Aventura Canopy Tour Monteverde, Costa Rica Langste in Costa Rica

Of je nu een adrenalinejunkie bent of simpelweg op zoek bent naar een uniek avontuur, er is altijd een zipline ervaring die precies bij je past. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.