6 spannende wildlife safari's buiten Afrika

JJorine 22 november 2023 07:07

Ben je op zoek naar een wildlife avontuur, maar ben je al eens op safari geweest in Afrika en wil je iets nieuws proberen? Dat begrijpen we! Hoewel Afrika bekend staat om zijn ongelofelijke safari's, zijn er talloze andere bestemmingen over de hele wereld die net zo'n spannende en unieke ervaringen bieden. In dit artikel nemen we je mee op een reis rond de wereld, met 6 fantastische wildlife safari's buiten Afrika.

Azië: India en de Bengaalse Tijger

India is een van de beste plekken om op safari te gaan buiten Afrika. Het land heeft een enorme biodiversiteit, maar staat vooral bekend om de Bengaalse tijger. In het Bandhavgarh National Park heb je de hoogste kans om deze majestueuze beesten in het wild te zien.

Zuid-Amerika: Brazilië en de Jaguar

Het Pantanal gebied in Brazilië is de plek voor een wildlife safari in Zuid-Amerika. Dit gebied, dat bekend staat als het grootste moerasland ter wereld, is de thuisbasis van de jaguar. De beste tijd om ze te spotten is tijdens het droge seizoen, van mei tot oktober.

Noord-Amerika: Canada en de Grizzlybeer

Canada is een fantastische bestemming voor een wildlife safari. Met name de provincie British Columbia, waar je de grizzlybeer en de zwarte beer in hun natuurlijke habitat kunt observeren. Het beste seizoen om beren te spotten in Canada is in de herfst, wanneer ze zich voorbereiden op de winterslaap.

Australië: Kangaroo Island en de Koala

In Australië vind je Kangaroo Island, een van de beste plekken om wildlife te spotten. Je vindt hier niet alleen kangoeroes, maar ook koala's, zeeleeuwen en talloze vogelsoorten. Het is het hele jaar door een geweldige bestemming voor een wildlife safari.

Europa: Finland en de Bruine Beer

In Europa kan je voor een unieke safari ervaring terecht in Finland. Hier kan je in het wild levende bruine beren, wolven en veelvraten spotten. De beste tijd om deze dieren te zien is in de zomermaanden, van mei tot september.

Antarctica: De Zuidelijke Oceaan en de Keizerspinguïn

Antarctica is misschien niet de eerste bestemming waar je aan denkt bij een safari, maar het is een ongelooflijke plek om wildlife te zien. Tijdens een cruise door de Zuidelijke Oceaan kan je keizerspinguïns, zeehonden, walvissen en talloze vogelsoorten spotten.

Kortom, er zijn veel spannende wildlife safari's buiten Afrika die op je wachten om ontdekt te worden. Elke bestemming biedt een unieke ervaring en geeft je de kans om dieren in hun natuurlijke habitat te observeren. Dus waar wacht je nog op?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.