6 serene zen-tuinen in Japan

JJorine 20 september 2023 17:47

Als je van rust en sereniteit houdt, dan zijn de zen-tuinen van Japan de perfecte bestemming voor jou. Deze tuinen staan bekend om hun rustgevende sfeer en prachtige ontwerpen die een gevoel van vrede en harmonie oproepen. Laten we een kijkje nemen naar de 6 meest serene zen-tuinen in Japan.

Ryoan-ji tempel

Eerst op onze lijst is de Ryoan-ji tempel in Kyoto. Deze tempel is bekend om zijn unieke droge landschapstuin, die bestaat uit vijftien rotsen die zorgvuldig zijn geplaatst op een bed van wit grind. Het is een plek voor contemplatie, waar bezoekers worden uitgenodigd om te mediteren en de rustige schoonheid van de tuin te bewonderen.

Kenroku-en

Kenroku-en in Kanazawa is een van de drie grote tuinen van Japan. Het is een prachtige plek om te wandelen, met een verscheidenheid aan landschapselementen zoals vijvers, stenen lantaarns en theehuizen. In de lente kun je genieten van de prachtige kersenbloesems, terwijl de herfst prachtige herfstkleuren biedt.

Koraku-en

Koraku-en, gelegen in Okayama, is ook een van de drie grote tuinen van Japan. Deze tuin staat bekend om zijn mooie uitzichtpunten en landschapselementen, zoals een grote vijver, theeplantages en rijstvelden. Het is een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Japan.

Daisen-in

Daisen-in is een subtempel van de Daitoku-ji tempelcomplex in Kyoto. Het is beroemd om zijn droge landschapstuin, die symbolisch de reis van het leven voorstelt. Het is een plek waar je kunt mediteren en reflecteren op het leven.

Ginkaku-ji

Ginkaku-ji, ook bekend als het Zilveren Paviljoen, is een prachtige tempel in Kyoto. De tuin van Ginkaku-ji is een meesterwerk van de Japanse tuinarchitectuur, met zorgvuldig geplaatste rotsen, mossen en vijvers. Het is de perfecte plek voor een rustige wandeling.

Tenryu-ji

Last but not least, Tenryu-ji in Kyoto is een must-see voor iedereen die de serene schoonheid van Japanse tuinen wil ervaren. De tuin van Tenryu-ji is ontworpen om de harmonie tussen mens en natuur te laten zien, wat het een perfecte plek maakt voor contemplatie en ontspanning.

Of je nu een spirituele reis zoekt of gewoon de schoonheid van Japanse tuinen wilt ervaren, deze zen-tuinen in Japan bieden een diepgaande en rustgevende ervaring die je niet wilt missen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.