6 prachtige nationale parken in Canada die je moet zien

MMirte 29 augustus 2023 13:42

Canada, het op twee na grootste land ter wereld, is rijk aan ongerepte landschappen en unieke natuurgebieden. Van ruige bergen en sprankelende meren tot aan dichte bossen en spectaculaire kustlijnen, er is hier voor ieder wat wils. In dit artikel bespreken we 6 prachtige nationale parken in Canada die je absoluut niet mag missen.

1. Banff National Park

Gelegen in de Rocky Mountains van de provincie Alberta, is Banff National Park het oudste nationale park van Canada. Het park staat bekend om zijn adembenemende landschappen, waaronder Mt. Rundle en Lake Louise.

2. Jasper National Park

Aangrenzend aan Banff National Park ligt het grotere Jasper National Park. Dit park is een paradijs voor outdoor liefhebbers met tal van mogelijkheden voor wandelen, fietsen, kanoën en wildlife spotten.

3. Yoho National Park

Ook gelegen in de Rocky Mountains van Alberta, is Yoho National Park. Dit park is minder bekend, maar zeker niet minder mooi. Het park staat bekend om zijn indrukwekkende watervallen en fossielen.

4. Pacific Rim National Park Reserve

Gelegen aan de westkust van Vancouver Island, is het Pacific Rim National Park Reserve een must-see voor natuurliefhebbers. Het park biedt een unieke combinatie van regenwoud en kustlandschappen.

5. Riding Mountain National Park

Het Riding Mountain National Park in Manitoba biedt een mix van verschillende landschappen. Van bossen en prairies tot aan meren en heuvels, dit park heeft het allemaal.

6. Gros Morne National Park

Het Gros Morne National Park in Newfoundland en Labrador staat bekend om zijn spectaculaire fjorden en unieke geologische kenmerken. Dit park is een UNESCO Werelderfgoed site.

Hier is een handige tabel die de belangrijkste kenmerken van elk park samenvat:

Park Locatie Belangrijkste Kenmerken
Banff National Park Alberta Bergen, meren
Jasper National Park Alberta Outdoor activiteiten, wildlife
Yoho National Park Alberta Watervallen, fossielen
Pacific Rim National Park Reserve Vancouver Island Regenwoud, kustlijnen
Riding Mountain National Park Manitoba Bossen, prairies
Gros Morne National Park Newfoundland en Labrador Fjorden, UNESCO Werelderfgoed site

Canada's nationale parken zijn een paradijs voor natuurliefhebbers, outdoor enthousiastelingen en avonturiers. Of je nu op zoek bent naar rust en ontspanning, actieve outdoor activiteiten of het spotten van wildlife, je zult het zeker vinden in een van deze prachtige parken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.