6 prachtige kloven en canyons in de VS

QQuirijn 23 september 2023 16:46

Als je aan de VS denkt, is de kans groot dat je meteen denkt aan het Grand Canyon National Park. Dit is natuurlijk niet zonder reden. De Grand Canyon is een van de meest indrukwekkende en bekendste kloven ter wereld. Maar de VS heeft nog veel meer te bieden als het gaat om prachtige kloven en canyons.

In dit artikel nemen we je mee op reis langs zes van de mooiste kloven en canyons die het land te bieden heeft. Of je nu houdt van wandelen, kamperen, of gewoonweg genieten van de natuur, deze locaties zijn stuk voor stuk de moeite waard om te bezoeken.

1. Grand Canyon, Arizona

De Grand Canyon is met zijn indrukwekkende diepte, schitterende kleuren en adembenemende vergezichten een absolute must-see. Je kunt de canyon zowel vanaf verschillende uitkijkpunten bezichtigen, als een wandeling maken naar de bodem van de canyon.

2. Bryce Canyon, Utah

Bryce Canyon staat bekend om de unieke geologische structuren genaamd hoodoos. Deze torenhoge rotsformaties hebben allerlei grillige vormen en zijn vooral bij zonsopgang en zonsondergang een prachtig gezicht.

3. Antelope Canyon, Arizona

Antelope Canyon is een slotcanyon, wat betekent dat de canyon zeer smal is en hoge wanden heeft. Het licht dat op bepaalde momenten van de dag de canyon binnenvalt, zorgt voor een magisch schouwspel van kleuren.

4. Zion National Park, Utah

Zion National Park is een combinatie van kloven en canyons, met als hoogtepunt de Zion Canyon. De rotsen in het park hebben prachtige rode en roze tinten, en er zijn tal van wandelroutes te vinden.

5. Black Canyon of the Gunnison, Colorado

De Black Canyon of the Gunnison is een van de diepste en steilste canyons in de VS. De naam 'Black Canyon' komt van het feit dat sommige delen van de canyon maar een paar minuten zonlicht per dag krijgen.

6. Waimea Canyon, Hawaii

Waimea Canyon, ook wel de 'Grand Canyon of the Pacific' genoemd, is een canyon op het eiland Kauai in Hawaii. De Waimea Canyon biedt een verbluffend uitzicht op het groene, tropische landschap van Hawaii.

Kloof/Canyon Staat
Grand Canyon Arizona
Bryce Canyon Utah
Antelope Canyon Arizona
Zion National Park Utah
Black Canyon of the Gunnison Colorado
Waimea Canyon Hawaii

Dus, klaar om je wandelschoenen aan te trekken en deze indrukwekkende kloven en canyons te ontdekken? Elk van deze locaties biedt een unieke ervaring en onvergetelijke uitzichten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.