6 pittoreske treinreizen in de VS

JJorine 11 september 2023 11:37

Reizen per trein is een fantastische manier om de diversiteit en schoonheid van de Verenigde Staten te ervaren. Van de oostkust naar de westkust, van het noorden naar het zuiden, er zijn talloze pittoreske treinreizen om te ontdekken. Hier zijn 6 van de mooiste en meest unieke treinreizen in de VS.

California Zephyr

De California Zephyr-route is een van de beste treinreizen in de VS. Het biedt onvergetelijke uitzichten op de Rocky Mountains, de Sierra Nevada en nog veel meer. Deze treinreis brengt je van Chicago naar San Francisco in ongeveer 52 uur.

Coast Starlight

De Coast Starlight-route slingert zich langs de westkust van de VS, van Seattle tot Los Angeles. Het is een van de mooiste treinroutes in Amerika, met uitzicht op de Stille Oceaan, bossen en bergen.

Southwest Chief

De Southwest Chief-route is bekend om zijn uitzichten op het Amerikaanse zuidwesten, inclusief de Grand Canyon. Deze treinreis begint in Chicago en eindigt in Los Angeles.

Empire Builder

De Empire Builder-route is een historische treinroute die je van Chicago naar de Pacific Northwest brengt. Onderweg zie je de grote meren, de Great Plains en de Rocky Mountains.

Crescent

De Crescent-route neemt je mee van New York City naar New Orleans, langs de oostkust en door de zuidelijke staten. Je ziet steden, bossen en het platteland.

Capitol Limited

De Capitol Limited-route is een treinreis van Washington D.C. naar Chicago, waarbij je historische plaatsen en prachtige landschappen te zien krijgt.

Treinroute Vertrekpunt Eindpunt Duur
California Zephyr Chicago San Francisco ~52 uur
Coast Starlight Seattle Los Angeles ~35 uur
Southwest Chief Chicago Los Angeles ~43 uur
Empire Builder Chicago Pacific Northwest ~46 uur
Crescent New York City New Orleans ~30 uur
Capitol Limited Washington D.C. Chicago ~17 uur

Bij het plannen van je treinreis door Amerika, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal factoren. Controleer altijd de meest recente reisinformatie en zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om van de reis te genieten. Ook is het belangrijk om te weten dat sommige treinroutes seizoensgebonden zijn. Treinreizen in de Verenigde Staten kan een onvergetelijke ervaring zijn, of je nu een natuurliefhebber bent, geïnteresseerd bent in geschiedenis, of gewoon het landschap wilt bekijken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.