6 onweerstaanbare straatvoedselsnacks in Bangkok

JJorine 9 februari 2024 07:06

Als voedselliefhebbers, of 'foodies' zoals we graag zeggen, is er niets opwindender dan de straten van een nieuwe stad te verkennen op zoek naar de volgende heerlijke hap. Bangkok, de hoofdstad van Thailand, is een waar paradijs voor liefhebbers van straatvoedsel. Met een overvloed aan smakelijke snacks die op elke hoek worden aangeboden, is het onmogelijk om niet verleid te worden door de aroma's die door de straten van Bangkok waaien.

In dit artikel gaan we je meenemen op een culinair avontuur en je de 6 onweerstaanbare straatvoedselsnacks in Bangkok laten zien die je absoluut niet mag missen.

1. Pad Thai

Wie kan er weerstand bieden aan de klassieke Pad Thai? Dit populaire gerecht is overal in Bangkok te vinden, van high-end restaurants tot straatverkopers. Pad Thai is een roerbakgerecht gemaakt van rijstnoedels, eieren, tofu of garnalen, taugé, pinda's en limoen. De combinatie van zoete, zure en pittige smaken maken dit gerecht onweerstaanbaar.

2. KwekKwek

Een andere must-try snack is KwekKwek, een populair Filipijns straatvoedsel dat ook in Bangkok te vinden is. KwekKwek zijn gekookte kwarteleitjes die worden bedekt met een oranjekleurig beslag en dan gefrituurd worden. Ze worden geserveerd met een zoetzure saus of azijn.

3. Mango Sticky Rice

Een bezoek aan Bangkok is niet compleet zonder te proeven van de heerlijke Mango Sticky Rice. Dit traditionele Thaise dessert bestaat uit sappige, rijpe mango geserveerd met kleverige rijst en overgoten met zoete kokosmelksaus.

4. Sai Krok Isaan

Dit is een traditionele Thaise worst, bekend om zijn unieke, pittige en licht zure smaak. Sai Krok Isaan is gemaakt van varkensvlees en rijst, en wordt meestal geserveerd met verse groenten en een pittige chili saus.

5. Som Tam

Som Tam, of groene papayasalade, is een ander populair straatvoedsel in Bangkok. Het is een mix van groene papaya, tomaten, sperziebonen, gedroogde garnalen, pinda's en chilipepers, allemaal gemengd in een vijzel en overgoten met een zoetzure dressing.

6. Moo Ping

Moo Ping zijn gegrilde varkensvlees spiezen die je overal in Bangkok kunt vinden. Ze zijn gemarineerd in een mix van knoflook, koriander, peper, suiker en vissaus, en worden meestal geserveerd met een portie plakkerige rijst.

Elk van deze snacks biedt een unieke smaakervaring die je niet wilt missen tijdens je bezoek aan Bangkok. Dus, wanneer je de kans krijgt om de straten van deze bruisende stad te verkennen, vergeet dan niet om deze heerlijke straatvoedselsnacks te proberen. Je zult er zeker geen spijt van krijgen!

Hier is een handige tabel met een overzicht van deze 6 onweerstaanbare straatvoedselsnacks in Bangkok:

Snack Beschrijving
Pad Thai Een roerbakgerecht gemaakt van rijstnoedels, eieren, tofu of garnalen, taugé, pinda's en limoen
KwekKwek Gekookte kwarteleitjes bedekt met een oranjekleurig beslag en gefrituurd
Mango Sticky Rice Sappige, rijpe mango geserveerd met kleverige rijst en overgoten met zoete kokosmelksaus
Sai Krok Isaan Traditionele Thaise worst gemaakt van varkensvlees en rijst
Som Tam Groene papayasalade gemaakt met groene papaya, tomaten, sperziebonen, gedroogde garnalen, pinda's en chilipepers
Moo Ping Gegrilde varkensvlees spiezen gemarineerd in een mix van knoflook, koriander, peper, suiker en vissaus

Meer artikelen