6 onvergetelijke fietsroutes door de Franse wijngaarden

MMirte 4 juni 2024 07:06

Frankrijk staat bekend om zijn fantastische wijnen en adembenemende landschappen. Een perfecte manier om beide te combineren is door op de fiets te stappen en een tocht te maken door enkele van de beste wijnstreken van het land. Hier zijn zes onvergetelijke fietsroutes die je door enkele van de mooiste Franse wijngaarden leiden.

Fietsroute 1: De Loire-vallei

De Loire-vallei is een van de beroemdste wijnstreken van Frankrijk. Bekend om zijn witte wijnen, kan je hier prachtig fietsen langs de rivier en onderweg stoppen voor enkele wijnproeverijen. De route loopt van Sancerre naar Nantes en is ongeveer 800 kilometer lang.

Fietsroute 2: Bordeaux naar Saint-Émilion

Deze route biedt een prachtige kennismaking met de Bordeaux wijnstreek. Vanuit het bruisende Bordeaux fiets je langs wijngaarden en chateaus naar het charmante Saint-Émilion. Onderweg kun je enkele van de beroemdste wijnen van de wereld proeven.

Fietsroute 3: De Champagne Route

Er is niets zo luxueus als fietsen door de Champagne streek, bekend om zijn mousserende wijnen. De route neemt je mee langs de Marne-rivier, door eeuwenoude bossen en langs uitgestrekte wijngaarden. Je kan verschillende champagnehuizen bezoeken voor een rondleiding en proeverij.

Fietsroute 4: Bourgogne

Bourgogne, of Burgundy in het Engels, is een andere beroemde wijnregio in Frankrijk. Je kan langs de Route des Grands Crus fietsen, door wijngaarden en pittoreske dorpjes, en onderweg proeven van de beroemde pinot noir en chardonnay wijnen van de streek.

Fietsroute 5: De Elzas

De Elzas is een prachtig gebied met glooiende heuvels, middeleeuwse dorpjes en natuurlijk uitstekende wijnen. De wijnroute van de Elzas is ongeveer 170 kilometer lang en loopt van Thann naar Marlenheim. Onderweg kan je genieten van de gevarieerde witte wijnen van de streek.

Fietsroute 6: De Provence

Ten slotte is er de Provence, bekend om zijn rosé wijnen en het prachtige landschap. De fietsroute van de Provence loopt door lavendelvelden, olijfbomen en natuurlijk wijngaarden. Je kan stoppen in schilderachtige dorpjes en genieten van de lokale keuken en wijnen.

Hier is een overzicht van de zes routes:

Fietsroute Wijnstreek Afstand
Loire-vallei Loire 800 km
Bordeaux naar Saint-Émilion Bordeaux 60 km
De Champagne Route Champagne 140 km
Bourgogne Bourgogne 60 km
De Elzas Elzas 170 km
De Provence Provence 250 km

Zoals je ziet, zijn er tal van fietsroutes om uit te kiezen, elk met zijn eigen unieke charmes en wijnen. Of je nu een ervaren fietser bent of gewoon op zoek bent naar een unieke manier om de Franse wijnstreken te ontdekken, er is voor ieder wat wils.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.