6 onbekende eilanden in Thailand om te verkennen

QQuirijn 25 december 2023 07:07

Thailand staat bekend om zijn prachtige stranden, bruisende steden en rijke cultuur. Maar wist je dat er ook talloze onbekende eilanden zijn die wachten om ontdekt te worden? Deze verborgen juweeltjes bieden een ontsnapping aan de drukte van de populaire toeristische plekken en geven je een unieke kijk op de Thaise cultuur en natuur. Laten we duiken in de wereld van de 6 meest onbekende eilanden in Thailand.

Koh Mak

Koh Mak, gelegen in de provincie Trat, is een van de rustige eilanden in Thailand. Met zijn prachtige stranden en helderblauwe water is dit eiland de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Thailand.

Koh Mook

Koh Mook, gelegen in de provincie Trang, staat bekend om zijn indrukwekkende zeegrotten en rotsformaties. Met de mogelijkheid om te duiken en snorkelen, kun je hier het rijke zeeleven van Thailand ontdekken.

Koh Yao Noi

Koh Yao Noi, gelegen in de provincie Phang Nga, staat bekend om zijn traditionele levensstijl en prachtige uitzichten. Hier krijg je de kans om de lokale cultuur te ervaren en te genieten van de rust en kalmte.

Koh Lipe

Koh Lipe, gelegen in de provincie Satun, is een van de mooiste onbekende eilanden van Thailand. Met zijn witte zandstranden en turquoise water is dit eiland de perfecte plek voor een romantisch uitje.

Koh Phayam

Koh Phayam, gelegen in de provincie Ranong, biedt een verscheidenheid aan activiteiten, waaronder surfen, kajakken en vogels kijken. Dit is de perfecte bestemming voor avontuurlijke reizigers.

Koh Kood

Koh Kood, ook gelegen in de provincie Trat, staat bekend om zijn watervallen, jungle en prachtige stranden. Hier kun je echt ontsnap aan de drukte en genieten van de natuur in zijn puurste vorm.

Nu je deze afgelegen eilanden kent, is het tijd om je volgende reis naar Thailand te plannen. Vergeet niet om ook de heerlijke Thaise keuken op de eilanden te proeven!

Voordat je op pad gaat, bekijk deze handige tabel:

Eiland Provincie Bijzonderheden
Koh Mak Trat Rustig, prachtige stranden
Koh Mook Trang Zeegrotten, duiken
Koh Yao Noi Phang Nga Lokale cultuur, uitzichten
Koh Lipe Satun Mooi, romantisch
Koh Phayam Ranong Actief, surfen
Koh Kood Trat Watervallen, jungle

Veel plezier met eilandhoppen in Thailand!

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.