6 onbekende eilanden in het Middellandse Zeegebied

MMirte 10 september 2023 15:36

Als je aan de Middellandse Zee denkt, komen waarschijnlijk plaatsen als Ibiza, Mallorca of Santorini in je op. Maar de Middellandse Zee herbergt nog veel meer pareltjes. Hier zijn zes minder bekende eilanden die je zeker moet bezoeken.

1. Pantelleria, Italië

Pantelleria is een prachtig eiland dat dichter bij Tunesië ligt dan bij het Italiaanse vasteland. Het eiland staat bekend om zijn zwarte lavarotsen, felgroene vegetatie en diepblauwe zee. Een bezoek aan Pantelleria is niet compleet zonder een duik in een van de vele natuurlijke warmwaterbronnen.

2. Hydra, Griekenland

Geen auto's, geen fietsen, alleen ezels. Op het autovrije eiland Hydra reis je zoals in de oude tijden. Dit eiland biedt rustige stranden, charmante taverna's en een bruisend nachtleven. Het is de perfecte plek voor een rustige vakantie.

3. Comino, Malta

Comino is een van de kleinste bewoonde eilanden van de Middellandse Zee, maar wat het mist in grootte, maakt het goed in schoonheid. De Blue Lagoon, een kristalheldere lagune, is een must-see. Vergeet niet je snorkel mee te nemen!

4. Kastellorizo, Griekenland

Kastellorizo is het meest oostelijke eiland van Griekenland, bijna 2 km van de Turkse kust. Dit kleine eiland staat bekend om zijn kleurrijke huizen en kristalheldere water. Mis de blauwe grotten niet, ze behoren tot de meest indrukwekkende van de Middellandse Zee.

5. La Maddalena, Italië

La Maddalena is een eilandengroep voor de kust van Sardinië. Het is een nationaal park, bekend om zijn ongerepte stranden en heldere water. Het is de ideale plek voor natuurliefhebbers en avonturiers.

6. Porquerolles, Frankrijk

Porquerolles is een van de drie eilanden van de Îles d'Hyères. Het eiland biedt een mix van prachtige stranden, dichte dennenbossen en een charmant dorp. Huur een fiets om het eiland te verkennen.

Eiland Land Kenmerken
Pantelleria Italië Lavarotsen, warmwaterbronnen
Hydra Griekenland Autovrij, rustige stranden
Comino Malta Kleine omvang, Blue Lagoon
Kastellorizo Griekenland Kleurrijke huizen, blauwe grotten
La Maddalena Italië Nationaal park, ongerepte stranden
Porquerolles Frankrijk Stranden, dennenbossen

Deze zes onbekende eilanden bieden elk hun unieke charme en schoonheid. Ze zijn de perfecte bestemmingen om te ontsnappen aan de drukte van de bekende toeristenplekken. Dus waar wacht je nog op? Ga op avontuur en ontdek deze ongerepte parels van de Middellandse Zee.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.