6 magische plekken in Griekenland buiten Athene en Santorini

MMirte 18 augustus 2023 07:02

Griekenland staat bekend om zijn prachtige eilanden, oude ruïnes en levendige steden. Maar er is meer dan Athene en Santorini. In dit artikel nemen we je mee naar 6 magische plekken in Griekenland die je misschien nog niet kent.

1. Nafplio

Een verborgen juweeltje in de Peloponnesos, Nafplio, was ooit de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland. Hier kun je genieten van de Venetiaanse architectuur en een wandeling maken naar het Palamidi-kasteel.

2. Monemvasia

Dit middeleeuwse kasteelstadje, dat ook wel het 'Griekse Gibraltar' wordt genoemd, is een must-see. Monemvasia is alleen te voet bereikbaar en biedt een uniek uitzicht op de Egeïsche Zee.

3. Ioannina

Ioannina is een stad in Epirus, bekend om zijn mooie meer en een eiland met een 14e-eeuwse klooster. Vergeet niet de lokale specialiteit, 'Bougatsa', te proberen.

4. Pelion

Het Pelion-schiereiland is een plek waar bergen en zee elkaar ontmoeten. Het staat bekend om zijn traditionele dorpen en mooie stranden. Perfect voor een zomer- of wintervakantie.

5. Koroni

Een pittoresk kustplaatsje in de Messenian Mani, Koroni heeft een middeleeuws kasteel en prachtige zandstranden. Het is minder bekend bij toeristen, waardoor het een rustige bestemming is.

6. Meteora

Meteora, bekend om zijn zwevende kloosters op enorme zandstenen pilaren, is werkelijk magisch. Het is een UNESCO Werelderfgoed en een van de belangrijkste orthodoxe plaatsen in Griekenland.

Bestemming Hoogtepunten
Nafplio Venetiaanse architectuur, Palamidi-kasteel
Monemvasia Middeleeuws kasteel, uitzicht op de Egeïsche Zee
Ioannina Meer van Ioannina, eiland met klooster
Pelion Traditionele dorpen, mooie stranden
Koroni Middeleeuws kasteel, rustige stranden
Meteora Zwevende kloosters, UNESCO Werelderfgoed

Als je Griekenland wilt beleven buiten de toeristische hotspots, zijn deze bestemmingen perfect. Geniet van de natuur, de cultuur en de Griekse gastvrijheid op deze magische plekken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.