6 historische spooksteden in het Wilde Westen

MMirte 2 mei 2024 07:02

Ben je ooit nieuwsgierig geweest naar de spooksteden van het Wilde Westen? Deze verlaten plaatsen, ooit bruisend van leven, zijn nu stille getuigen van een roerige geschiedenis. Hier zijn zes van de meest fascinerende spooksteden die je kunt bezoeken.

1. Bodie, Californië

Bodie begon als een kleine mijnstad in 1859 en groeide uit tot een bruisende stad met 10.000 inwoners. Maar toen de goudkoorts afnam, trokken de mensen weg en lieten ze een spookstad achter. Vandaag de dag is Bodie een Nationaal Historisch Monument en kun je er een kijkje nemen in het verleden.

2. Calico, Californië

Calico was ooit een bloeiende zilvermijnstad met meer dan 500 mijnen. Toen de zilverprijs kelderde, werd de stad verlaten. Nu is het een county park waar je oude mijnen kunt zien en meer kunt leren over de mijnbouwgeschiedenis van Californië.

3. St. Elmo, Colorado

In de late 19e eeuw was St. Elmo een drukke mijnstad met hotels, saloons en een school. Maar toen de mijnen uitgeput raakten, verlieten de mensen de stad. Nu is het een populaire toeristische bestemming, vol met goed bewaarde gebouwen.

4. Virginia City, Montana

Virginia City was ooit de hoofdstad van Montana en een belangrijke goudmijnstad. Maar toen het goud opraakte, werd de stad verlaten. Tegenwoordig is het een levend geschiedenismuseum, waar je kunt zien hoe de stad eruitzag in haar bloeitijd.

5. Rhyolite, Nevada

Rhyolite bloeide slechts een kort moment tijdens de goudkoorts van het begin van de 20e eeuw. Toen het goud opraakte, werd de stad verlaten. Nu staan er nog verschillende vervallen gebouwen, waaronder een bank en een gevangenis.

6. Tombstone, Arizona

Tombstone is bekend van de O.K. Corral shoot-out en wordt beschouwd als de meest authentieke spookstad van het Wilde Westen. Hoewel er nog steeds mensen wonen, zijn er veel originele gebouwen bewaard gebleven die je kunt bezoeken.

Bezienswaardigheden in spooksteden

In deze spooksteden vind je nog steeds enkele indrukwekkende bezienswaardigheden. Denk aan oude saloons, verlaten mijnen, vervallen scholen en kerken, en zelfs oude gevangenissen. Deze plekken geven je een unieke inkijk in hoe het leven er vroeger uitzag in het Wilde Westen.

Het bezoeken van spooksteden

Het bezoeken van een spookstad kan een fascinerende ervaring zijn. Je krijgt de kans om terug te stappen in de tijd en te zien hoe mensen ooit leefden. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent of gewoon van unieke plekken houdt, een bezoek aan een spookstad is zeker de moeite waard.

Hier is een handige tabel met de namen van de spooksteden, de staat waar ze zich bevinden en een belangrijke bezienswaardigheid.

Spookstad Staat Bezienswaardigheid
Bodie Californië Oude goudmijn
Calico Californië Zilvermijnen
St. Elmo Colorado Goed bewaarde gebouwen
Virginia City Montana Levend geschiedenismuseum
Rhyolite Nevada Vervallen bank en gevangenis
Tombstone Arizona O.K. Corral

Elk van deze steden heeft zijn eigen unieke verhaal en biedt een fascinerend kijkje in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Dus waarom zou je niet je volgende vakantie plannen rond een bezoek aan een van deze historische spooksteden?

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.