6 geweldige plekken om wilde dieren in Afrika te fotograferen

JJorine 13 december 2023 07:07

Als je een liefhebber bent van fotografie en wilde dieren, dan is Afrika de perfecte plek voor jou. Het continent biedt een overvloed aan mogelijkheden om enkele van de meest majestueuze dieren op aarde vast te leggen. Hier zijn zes geweldige plekken waar je de mooiste foto's van wilde dieren in Afrika kunt maken.

1. Serengeti, Tanzania

De Serengeti is een van de meest bekende plekken om wilde dieren in Afrika te fotograferen. Het is de thuisbasis van de grootste landdieren migratie ter wereld, de Grote Trek. Het fotograferen van deze migratie, met duizenden gnoes en zebra's, is een unieke ervaring.

2. Masai Mara, Kenia

Masai Mara is een andere geweldige plek voor het fotograferen van wilde dieren. Het reservaat is bekend om de jaarlijkse migratie van gnoes, maar ook om de grote populatie leeuwen. Het is de ideale plek voor het fotograferen van de 'Big Five'.

3. Okavango Delta, Botswana

De Okavango Delta is een paradijs voor fotografen dankzij de diversiteit aan wilde dieren. Je kunt hier niet alleen de Big Five fotograferen, maar ook vele andere soorten, zoals nijlpaarden, krokodillen en honderden soorten vogels.

4. Kruger National Park, Zuid-Afrika

Kruger National Park is een van de beste plekken om wilde dieren in Afrika te fotograferen. Het park heeft een grote diversiteit aan dieren en is gemakkelijk toegankelijk.

5. Etosha National Park, Namibië

Etosha National Park is bekend om zijn zoutpannen en het unieke landschap. Maar ook om zijn wilde dieren, zoals leeuwen, olifanten, neushoorns en luipaarden.

6. South Luangwa National Park, Zambia

South Luangwa National Park staat bekend als een van de beste plekken om luipaarden te fotograferen. Het park heeft een hoge concentratie van deze prachtige dieren.

Hier is een handige tabel met deze fantastische locaties:

Locatie Land Belangrijkste dieren
Serengeti Tanzania Gnoes, zebra's, leeuwen
Masai Mara Kenia Leeuwen, gnoes
Okavango Delta Botswana Leeuwen, nijlpaarden, krokodillen
Kruger National Park Zuid-Afrika Leeuwen, olifanten, neushoorns
Etosha National Park Namibië Leeuwen, olifanten, neushoorns
South Luangwa National Park Zambia Luipaarden

Elke locatie heeft zijn eigen specifieke kenmerken en mogelijkheden, dus het is belangrijk om je goed voor te bereiden. Lees meer over elk gebied, de beste tijden om te gaan en de beste technieken voor het fotograferen van de verschillende dieren. En vergeet vooral niet om te genieten van deze ongelooflijke ervaring.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.