6 geothermische wonderen van IJsland

QQuirijn 6 april 2024 07:02

IJsland is een land dat barst van de geothermische activiteit, en het is deze natuurlijke kracht die enkele van de meest unieke en adembenemende landschappen ter wereld heeft gecreëerd. Van geisers en warmwaterbronnen tot geothermische baden, hier zijn de 6 geothermische wonderen van IJsland die je niet mag missen.

Geysir

De Geysir is waarschijnlijk de bekendste geothermische attractie in IJsland. Het is een van de meest iconische bezienswaardigheden van het land en een must-see voor elke bezoeker. De Geysir spuit elke 8 tot 10 minuten kokend water tot 30 meter de lucht in. Het is een spectaculaire aanblik, en het omliggende landschap is even indrukwekkend met zijn heldere kleuren en stomende fumarolen.

De Blauwe Lagune

De Blauwe Lagune is een van de meest populaire toeristische attracties in IJsland. Het is een geothermisch bad dat wordt gevoed door het water van de nabijgelegen Svartsengi geothermische krachtcentrale. Het water in de Blauwe Lagune is rijk aan mineralen en heeft een unieke blauwe kleur. Het is ook het hele jaar door warm, wat het de perfecte plek maakt om te ontspannen na een dag vol avontuur in IJsland.

Myvatn Nature Baths

Myvatn Nature Baths is een ander geothermisch bad in IJsland. Het is minder druk dan de Blauwe Lagune, maar net zo mooi. Het water in Myvatn is ook rijk aan mineralen en heeft een temperatuur van ongeveer 38 tot 40 graden Celsius. Het is een geweldige plek om te ontspannen en te genieten van het spectaculaire landschap van IJsland.

Kerlingarfjöll

Kerlingarfjöll is een gebergte in het midden van IJsland dat bekend staat om zijn geothermische activiteit. Het gebied is gevuld met fumarolen en hete bronnen, en de grond is gekleurd in allerlei tinten rood, oranje en geel door de mineralen in de grond. Het is een geweldige plek voor wandelaars en natuurliefhebbers.

Seltún

Seltún is een geothermisch gebied in het zuidwesten van IJsland. Het staat bekend om zijn borrelende modderpoelen en stomende fumarolen. Het landschap in Seltún is buitengewoon en de geur van zwavel in de lucht draagt bij aan de unieke atmosfeer van deze plek.

Landmannalaugar

Landmannalaugar is een gebied in het zuiden van IJsland dat bekend staat om zijn gekleurde bergen en geothermische activiteit. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en is ook de thuisbasis van een natuurlijk geothermisch bad waarin je kunt ontspannen na een lange dag wandelen.

Geothermisch wonder Locatie Kenmerken
Geysir Zuidwesten Spuit kokend water, kleurrijk landschap
Blauwe Lagune Zuidwesten Geothermisch bad, blauw mineraalrijk water
Myvatn Nature Baths Noorden Geothermisch bad, mineraalrijk water
Kerlingarfjöll Centraal Fumarolen, hete bronnen, kleurrijke grond
Seltún Zuidwesten Borrelende modderpoelen, stomende fumarolen
Landmannalaugar Zuiden Gekleurde bergen, geothermisch bad

Elk van deze geothermische wonderen heeft zijn eigen unieke charme en biedt een ander kijkje in de krachtige geothermische activiteit die IJsland zo uniek maakt. Of je nu een avonturier bent die op zoek is naar een spannende ervaring, of een natuurliefhebber die wil ontspannen in een geothermisch bad, er is iets voor iedereen in IJsland.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.