6 geheime plekjes in Parijs die toeristen vaak overslaan

MMirte 7 september 2023 09:47

Parijs, de stad van licht en liefde, barst van de iconische bezienswaardigheden die menig toerist aantrekken. Maar er is meer aan Parijs dan de Eiffeltoren, het Louvre en de Champs-Élysées. Als je Parijs eens wilt beleven als een local, dan zijn er tal van verborgen parels en geheime plekjes die wachten om ontdekt te worden. Hier zijn 6 ongewone en minder bekende plekken in Parijs die toeristen vaak overslaan.

1. Catacomben van Parijs

Gelegen onder de straten van Parijs, zijn de Catacomben een van de meest ongebruikelijke bezienswaardigheden in de stad. Deze ondergrondse ossuaria bevatten de resten van meer dan zes miljoen mensen, verplaatst van de begraafplaatsen van de stad in de 18e eeuw.

2. De Grote Moskee van Parijs

Weggestopt in het 5e arrondissement, biedt de Grote Moskee van Parijs een kans om de islamitische cultuur te ervaren midden in Parijs. Met zijn prachtige tuin en koffiehuis, is het een vredige onderbreking van de drukke stad.

3. Parc des Buttes-Chaumont

Parc des Buttes-Chaumont is een van de grootste parken in Parijs en biedt een fantastisch uitzicht op de stad. Met zijn prachtige landschap en verborgen grotten, is het een geweldige plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

4. Marché d'Aligre

Als je de echte Parijse levensstijl wilt ervaren, bezoek dan Marché d'Aligre, een van de oudste markten in Parijs. Hier kun je verse producten, vlees en kaas kopen, en misschien een paar woorden Frans oefenen met de locals.

5. La Campagne à Paris

La Campagne à Paris is een klein dorp in het 20e arrondissement dat vaak over het hoofd wordt gezien door toeristen. De charmante straten en huizen geven je het gevoel dat je op het Franse platteland bent, midden in de stad.

6. Sainte-Chapelle

Deze prachtige gotische kapel is bekend om zijn prachtige gebrandschilderde ramen en wordt vaak over het hoofd gezien door toeristen die de nabijgelegen Notre-Dame bezoeken. De Sainte-Chapelle is absoluut een bezoek waard voor zijn rustige atmosfeer.

Locatie Beschrijving
Catacomben van Parijs Ondergronds ossuarium met de resten van meer dan zes miljoen mensen
De Grote Moskee van Parijs Islamitische cultuur midden in Parijs
Parc des Buttes-Chaumont Een van de grootste parken in Parijs met fantastisch uitzicht
Marché d'Aligre Een van de oudste markten in Parijs waar je kunt proeven van de Parijse levensstijl
La Campagne à Paris Een charmant klein dorp in het 20e arrondissement
Sainte-Chapelle Gotische kapel bekend om zijn prachtige gebrandschilderde ramen

Dus de volgende keer dat je Parijs bezoekt, vergeet dan niet deze verborgen juweeltjes te bekijken. Je zult een kant van Parijs ervaren die veel toeristen missen en je zult zeker een unieke ervaring hebben.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.