6 fascinerende folkloreverhalen van de Keltische eilanden

QQuirijn 16 augustus 2023 22:01

De Keltische eilanden zijn rijk aan legenden en folklore die generaties lang zijn doorgegeven. Deze verhalen weerspiegelen de rijke geschiedenis en cultuur van deze eilanden. Hier zijn 6 fascinerende folkloreverhalen van de Keltische eilanden.

De Koning van de Zee

Een bekend verhaal van de Keltische eilanden is dat van 'De Koning van de Zee'. Dit verhaal vertelt over een machtige en bovennatuurlijke koning die over de zeeën heerst vanuit zijn kasteel onder de golven.

De Witte Hinde van Inis Mor

Inis Mor, het grootste van de Aran-eilanden, heeft een rijke folklore. Een van hun bekendste verhalen is dat van de 'Witte Hinde'. Het verhaal gaat over een mooie hinde die door de bossen van het eiland rent en vervolgens in een mooie vrouw verandert.

De Banshee van Skye

Skye, een eiland van de Binnen-Hebriden, is de thuisbasis van het verhaal van de 'Banshee'. Volgens de legende kondigt de verschijning van deze geest de dood aan van een familielid.

De Heilige Bron van Iona

Het eiland Iona staat bekend om zijn heilige bron. Het verhaal gaat dat deze bron genezende krachten heeft en dat veel pelgrims hierheen reizen in de hoop op genezing.

Het Spook van Mull

Het eiland Mull heeft een spookverhaal dat al generaties lang wordt verteld. Het gaat over een geest die in de ruïnes van een oud kasteel woont.

De Reuzen van Arran

Op het eiland Arran zijn verhalen over reuzen die ooit het eiland bewoonden. Deze verhalen zijn al eeuwenlang een integraal onderdeel van de cultuur van het eiland.

Keltische Eiland Folkloreverhaal
Inis Mor De Witte Hinde
Skye De Banshee
Iona De Heilige Bron
Mull Het Spook
Arran De Reuzen

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.