6 epische safari-ervaringen in Kenia en Tanzania

QQuirijn 20 september 2023 21:22

Als je aan safari denkt, komen Kenia en Tanzania waarschijnlijk als eerste in je gedachten. Niet zonder reden, want deze landen zijn de thuisbasis van enkele van de meest betoverende wildlife ervaringen ter wereld. Of je nu op zoek bent naar luxe, avontuur of de adembenemende schoonheid van de natuur, er zijn genoeg epische safari-ervaringen om uit te kiezen. Hier zijn 6 die je absoluut niet mag missen.

1. De Grote Migratie in Serengeti en Masai Mara

Een van de meest spectaculaire natuurverschijnselen ter wereld is de Grote Migratie, waarbij jaarlijks miljoenen gnoes, zebra's en gazellen migreren tussen de Serengeti in Tanzania en de Masai Mara in Kenia. Dit is een epische safari-ervaring die je gezien moet hebben.

2. Big Five safari in Ngorongoro Crater

Een Big Five safari in de Ngorongoro Crater in Tanzania is een andere must. De krater is de thuisbasis van de grootste dichtheid van wildlife in Afrika, waardoor je een goede kans hebt om de Big Five (leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn) te zien.

3. Nachtsafari in the Selous Game Reserve

Een nachtsafari in het Selous Game Reserve in Tanzania is een unieke ervaring die je niet wilt missen. Met een beetje geluk zie je nachtdieren zoals luipaarden, hyena's en bushbabies.

4. Chimpansees trekken in Mahale Mountains National Park

In het Mahale Mountains National Park in Tanzania kun je chimpansees in het wild zien. Deze ervaring is anders dan andere safaritrips en zeker de moeite waard.

5. Ballonsafari over de Masai Mara

Een van de meest epische manieren om de Masai Mara in Kenia te ervaren is vanuit de lucht. Een ballonsafari bij zonsopgang over de uitgestrekte vlaktes is een ervaring die je nooit zult vergeten.

6. Wandelsafari in Samburu National Reserve

Tot slot is een wandelsafari in het Samburu National Reserve in Kenia een geweldige manier om de natuur van dichtbij te ervaren. Begeleid door een professionele gids, ga je te voet op zoek naar het wildleven.

In de volgende tabel vind je een overzicht van deze zes epische safari-ervaringen, met informatie over de locatie en de beste tijd om te gaan:

Safari-ervaring Locatie Beste tijd om te gaan
De Grote Migratie Serengeti (Tanzania) en Masai Mara (Kenia) Juli - Oktober
Big Five safari Ngorongoro Crater (Tanzania) Hele jaar door
Nachtsafari Selous Game Reserve (Tanzania) Juni - Oktober
Chimpansees trekken Mahale Mountains National Park (Tanzania) Juni - Oktober
Ballonsafari Masai Mara (Kenia) Juni - Oktober en december - maart
Wandelsafari Samburu National Reserve (Kenia) Juni - oktober en december - maart

Of je nu een doorgewinterde safari-ganger bent of voor het eerst op avontuur gaat, deze epische safari-ervaringen in Kenia en Tanzania zullen je reis onvergetelijk maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.