6 eilandjes in de Middellandse Zee voor een rustige vakantie

JJorine 1 oktober 2023 07:26

Zin om even te ontsnappen aan de drukte en jezelf over te geven aan de rust en stilte van de natuur? De Middellandse Zee is rijk aan talloze kleine en rustige eilanden, elk met zijn eigen unieke charme. Deze eilandjes zijn de perfecte bestemmingen voor diegenen die op zoek zijn naar een rustige vakantie, weg van de drukke toeristische hotspots. Hieronder worden zes van deze verborgen juweeltjes uitgelicht.

1. Pantelleria, Italië

Pantelleria, gelegen tussen Sicilië en Tunesië, is een vulkanisch eilandje vol natuurlijke schoonheid. Met zijn thermale bronnen, betoverende grotten en prachtige landschappen, is het de perfecte plek voor een ontspannen vakantie.

2. Porquerolles, Frankrijk

Porquerolles is het grootste eiland van de Îles d'Hyères. Het staat bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe wateren, uitgestrekte bossen en rustige sfeer.

3. Comino, Malta

Comino is het kleinste eiland van de Maltese archipel. Met zijn kristalheldere wateren en spectaculaire zeegezichten, biedt het een unieke en rustige ervaring.

4. Elba, Italië

Elba, het derde grootste eiland van Italië, is een waar paradijs voor natuurliefhebbers. Het eiland biedt een breed scala aan activiteiten, zoals wandelen, fietsen en snorkelen.

5. Tabarca, Spanje

Tabarca is het kleinste bewoonde eiland van Spanje. Het eiland heeft een bevolking van slechts 70 mensen, waardoor het een ideale bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar rust en vrede.

6. Ithaca, Griekenland

Ithaca, gelegen in de Ionische Zee, is een van de minder bekende Griekse eilanden. Het eiland staat bekend om zijn rustige en ongerepte natuur, en zijn rijke geschiedenis en cultuur.

Eiland Land
Pantelleria Italië
Porquerolles Frankrijk
Comino Malta
Elba Italië
Tabarca Spanje
Ithaca Griekenland

Verwen jezelf met een rustige vakantie naar een van deze prachtige, rustige eilanden in de Middellandse Zee. Ze bieden niet alleen een rustige en ontspannen sfeer, maar ook een rijke geschiedenis, fascinerende cultuur en adembenemende natuur.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.